5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

MEÜ öğrencilerinden sıradışı sergi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mimarlık Fakültesi öğrencileri, 2008-2009 Güz Dönemi kapsamında hazırlamış oldukları projeleri, düzenlenen karma sergiyle birlikte meraklısının beğenisine sundu.

Yenişehir Kampusu İstemihan Talay Konferans Salonu Fuayesi'nde gerçekleştirilen sergideyse fakültenin birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerin çeşitli çalışmalarından seçilen eserler yer aldı. Serginin açılışını gerçekleştiren Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Gök, etkinliğin aynı zamanda da öğrencileri alın terinin de bir ürünü olduğunu savundu.

Gök, "Sizlere teşekkür ediyorum böyle bir süreç için. Süreç diyorum, çünkü mimarlık, yapı tasarım bir süreçtir. Ben heyecanınızı yitirmemenizi diliyorum. Her ne kadar işin ekonomik boyutu önemliyse de sizin mesleğinizde sevgi ve heyecan olmadan hiçbir şey olmaz" dedi.

Proje sergisinde eserleri yer alan birinci sınıf öğrencileri, temel tasarım teknikleri doğrultusunda iki ve üç boyutlu çalışmalar gerçekleştirirken, üst sınıflardaki öğrenciler de mimari tasarım projeleri ortaya koydu. Söz konusu çalışmalar arasında engelliler için konut, atlı spor tesisi gibi çalışmaların da yer alması dikkat çekti.

Fakültenin 3. sınıfında eğitim-öğretim gören öğrencileri ise; ODTÜ'lü meslektaşlarının workshop stüdyolarında üç gün boyunca ortak bir çalışma yürüterek, 'Ankara Toplu Konut Projesi' adıyla yeni bir proje geliştirdiği bildirildi. Öte yandan Yenişehir Kampusu İstemihan Talay Konferans Salonu Fuayesi'ndeki serginin 6 Şubat Cuma gününe kadar ziyarete açık kalacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 14:49:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?