30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

MEÜ tasarlayacak İÇEV uygulayacak

MEÜ TASARLAYACAK İÇEV UYGULAYACAK

Mersin Üniversitesi (MEÜ), İçel El Sanatları Vakfı (İÇEV) ile ortak hareket edecek.

Her iki kurum arasında imzalanan 'işbirliği protokolü' ile birlikte MEÜ'de üretilecek olan tasarımlar, vakıf tarafından yürütülen atölyelerde uygulanacağı bildirildi.

Üniversite öğrencileri ve öğretim üyelerince eğitim-öğretim faaliyetleri kapsamında üretilen tasarımların, İÇEV tarafından yürütülen atölyelerde uygulanacağı ve bu kapsamda da iki kurum arasında bugün bir protokol imzalandı. MEÜ Rektörlüğü Senato Odası'nda gerçekleştirilen imza törenine; Rektör Suha Aydın ve İÇEV Başkanı Hilmi Dulkadir'in yanı sıra MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir, MEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Nurseren Tor, MEÜ Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu Müdürü Prof. Berika İpekbayrak da hazır bulundu.

”ÜRÜN KALİTESİYLE BİRLİKTE VAKFIN DEĞERİ DE ARTACAK”

Burada konuşan Prof. Dr. Suha Aydın, İÇEV'in Mersin'e oldukça önemli katkıları olduğunu düşündükleri bir kurum olarak öne çıktığını vurgulayarak, kurumun aynı zamanda da emeğe verilen değeri ortaya koyabilme adına üst düzeyde bir sorumluluğu yerine getirdiğini anlattı. Üniversite olarak kente karşı bir takım sosyal yükümlülükleri bulunduğunu ve bu anlamda da İÇEV ile yapılan işbirliğini önemli bir adım olarak gördüklerini dile getiren Aydın, “Ortaya konulacak işbirliğiyle birlikte öğrencilerimizin ve öğretim üyelerimizin tasarlamış oldukları çalışmalar, vakfa ait atölyelerde uygulamaya konulacak. Böylelikle hem ürün kalitesi artacak, hem de vakfın değeri daha da yükseltilmiş olacak. Biz üniversite olarak her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

“MERKEZİ LABURATUAR MERSİN'İN DIŞA BAĞIMLILIĞINI ÖNLEYECEK”

Üniversite-sanayi işbirliği konusunda oldukça önemli mesafeler aldıklarının altını çizen Aydın, ancak aynı başarıyı basınla ilişkilerde gösteremediklerini ve bu mesafeyi de en kısa sürede kapatıp, birlikte çok güzel şeylerin altına imza atmak istediklerini söyledi. “Birçok etkinliklerde biz varız. Olmaya devam edeceğiz” ifadesini kullanan Aydın, üniversite bünyesinde oldukça üst düzeyde bir merkezi araştırma laboratuarı oluşturduklarını, söz konusu laboratuarın hayata geçirilmesiyle birlikte Mersin'in dışa bağımlılığının da ortadan kaldırılacağını savundu. Aydın, “Artık birçok şeyi Mersin'de üreteceğiz. Kent adına hayata geçirilmesi düşünülen teknolojik altyapı için gerekli olan araştırmaları yapabilecek düzeydeyiz. Yatırımların yanında olacağımız gibi, dışarıya daha fazla para ödenmesinin de önüne geçeceğiz” diye konuştu.

“İMZALANAN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ ÖNEMLİ BİR ADIMDIR”

İmzalanan protokolle birlikte MEÜ'nün çok zengin ve güçlü eğitim kadrosunun, fiziki imkanlarından yararlanmak istediklerini dile getiren İÇEV Başkanı Hilmi Dulkadir de, bu noktada da ortaya konulan işbirliğinin oldukça önemli bir adım olduğunu savundu. Dulkadir, konuşmasını da şöyle sürdürdü; “Bugün burada imzalamış olduğumuz işbirliği protokolü, bizim adımıza oldukça sevindirici bir gelişme. Kurum olarak, özellikle kırsaldaki yoksul kadınlara yönelik olarak oldukça önemli çalışmalar ortaya koyuyoruz. Bu konudaki birikimimiz ve tecrübemizle öne çıkarken, yapılan çalışmaları daha üst noktaya taşıyabilmenin çabası içerisindeyiz. Başta MEÜ olmak üzere Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği gibi güçlü sivil toplum kuruluşlarıyla da ortak hareket ediyoruz” ifadesini kullandı. Konuşmaların ardından İÇEV Başkanı Hilmi Dulkadiroğlu, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın'a kuruma ait atölyelerde işlenen bir kilim hediye ederek jest yaptı.

MEÜ TASARLAYACAK İÇEV UYGULAYACAK
MEÜ TASARLAYACAK İÇEV UYGULAYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2011 Perşembe 17:16:05
Güncelleme :17 Şubat 2011 Perşembe 17:50:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?