4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

MEÜ'de 'bilimsel yayın' sıkıntısı

MEÜ'DE 'BİLİMSEL YAYIN' SIKINTISI

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, bilimsel yayın alanında bir dönem elde ettikleri başarılarda gözle görülür bir düşüş yaşadıklarını ancak bu durumun önüne geçme gayreti içinde olduklarını söyledi. Aydın, MEÜ bünyesinde uluslararası yayın yapan öğretim üyelerine de 'Hızlı Destek Projesi' kapsamında bugüne kadar 55 bin 566 TL'lik yayın teşvik ödemesi yaptıklarını açıkladı.

MEÜ Kalite Yönetim Koordinatörlüğü'nce yaklaşık 3 yıldan bu yana sürdürülen çalışmalara bağlı olarak geçtiğimiz haftalarda 'TS EN ISO 90001: 2008 Kalite Yönetim Belgesi' almaya hak kazandıklarını anlatan Aydın, söz konusu belgenin üniversitenin ileriye taşınması ve aşama kaydedilmesi adına önemli bir gelişme olduğunu anlattı. Aydın, MEÜ'nün hem akademik, hem de idari birimlerinde bu belgeye sahip Türkiye'deki tek üniversite olmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade ederek, belgenin aynı zamanda da kendileri açısından önemli bir prestij kaynağı olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Aydın, "Bu atılım bizim de içinde bulunduğumuz; 'Avrupa Yüksek Öğretim Alanı' oluşturmak için başlatılan 'Blogna Süreci'nin de önemli bir adımıdır. Bir diğer övünç kaynağımızsa hazırladığımız araştırma ve geliştirme projeleridir. Genel bütçeden fazla pay alamayan bu projelere, kendi imkanlarımızla kaynak oluşturmaya çalıştık. Dış kaynaklı proje sayısını arttırmak için de 'Proje Destek Birimi' oluşturduk. Bu projelerden en önemlisiyse; 'Proje Destek Birimi'dir. Devlet Planlama Teşkilatı'ndan yaklaşık 12 milyon TL'lik bir kaynak alınarak hayata geçirilen bu proje, önümüzdeki günlerde kapılarını bilim insanlarına açacak" dedi.

MEÜ Merkezi Araştırma Laboratuvarı'nın hem öğretim üyelerine, hem de sanayi kuruluşlarının yanı sıra diğer üniversitedeki araştırmacılara da hizmet vereceğini belirten Suha Aydın, bununla birlikte laboratuvarda başarılı işlere imza atılacağına olan inancının da tam olduğunu söyledi. Dile getirmiş olduğu alanlardaki başarıyı yayın sayısındaysa gösteremediklerinin özeleştirisini yapan Aydın, bir dönem elde etmiş oldukları başarılardaysa gözle görülür bir düşüş yaşadıklarının altını çizdi. Bu alandaki eksikliklerin görülmesi ve bunun giderilmesi adına da çaba sarf ettiklerini anlatan Aydın, MEÜ bünyesinde uluslararası yayın yapan öğretim elemanlarına vermiş oldukları teşviki, yasal nedenlerden dolayı artık 'Hızlı Destek Projesi' adı altında kullandıklarını vurgulayarak, bugüne kadar bu yolla da toplam 55 bin 566 TL'lik yayın teşvik ödemesi yaptıklarını açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2010 Çarşamba 14:23:03
Güncelleme :13 Ekim 2010 Çarşamba 17:33:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?