5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

MEÜ'de hazin tören

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Çeşmeli beldesinde minibüsün dereye uçması sonucu hayatını kaybeden Mersin Üniversitesi (MEÜ) Sağlık Kültür Daire Başkanlığı Şube Müdürü Hasan Ali Akan, üniversitede düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

MEÜ öğretim üyeleri, öğrenci ve çalışanların bulunduğu minibüsün dereye uçması sonucu meydana gelen kazada ölenlerin cenazeleri toprağa verilmeye başlandı. Kazada hayatını kaybeden MEÜ Sağlık Kültür Daire Başkanlığı Şube Müdürü Hasan Ali Akan için bugün üniversitede bir tören düzenlendi. Çiftkikköy Merkez kampusü Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene; CHP Mersin Milletvekili İsa Gök ile MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın da katıldı.

Öğretim üyeleri ve öğrencilerin gözyaşları arasında katafalka konulan Akan'ın tabutunun üstüne mesai arkadaşları tarafından kırmızı karanfiller bırakıldı. Cenaze töreninde ayakta güçlükle duran Akan'ın eşi Beriha Akan ve kızları Işıl ile Gülçin Akan, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Törende kısa bir konuşma yapan MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, "Hasan Ali Akan, bizim için sadece bir çalışan değil, aynı zamanda da örnek birisiydi. Hepimiz tarafından çok seviliyor ve aynı zamanda da saygı duyuluyordu. Her ölenin arkasından bu tür sözleri söylemek bir alışkanlık haline geldi, ancak bu sözleri yüreğimizden geldiği gibi söylüyoruz. Hasan Ali'nin ölümü ani bir ölüm oldu. Bu nedenle üzüntümüz sonsuz. Bütün herkese, sevenlerine ve dostlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

Törenin ardından Mersin'in merkez ilçesi Mezitli'deki Şehir Mezarlığı'na getirilen Hasan Ali Akan'ın cenazesi, kılınan cenaze namazı sonrası gözyaşları arasında toprağa verildi.

Eğitim-Sen Mersin Üniversitesi Temsilciliği'nin Müğlü Deresi'nde düzenlediği piknikten dönenleri taşıyan Ahmet Çakır yönetimindeki 33 S 0072 plakalı minibüs, Sarıkaya köyü yakınlarındaki Sandal Köprüsü üzerinde virajı alamayarak Sarıyer Deresi'ne uçmuştu. Kazada MEÜ Sağlık Kültür Daire Başkanlığı Şube Müdürü Hasan Ali Akan'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi hayatını kaybederken, 23 kişi yaralanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 15:38:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?