5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

MEÜ'de kayıtlara devam...

Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı kayıtları devam ediyor.

Yaklaşın 7 bin öğrencinin ilk kayıt işlemlerinde internet üzerinden; 'Ön Kayıt Sistemi' uygulanırken, bununla birlikte kayıtların alınması esnasında karşılaşılan hata ve zaman kaybının da önüne geçilmeye çalışıldığı bildirildi.

2009 yılında gerçekleştirilen; 'Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) katılarak, tercih yapabilmek için yeterli puanı alan ve yaptıkları tercihlerle birlikte MEÜ öğrencisi olmaya hak kazanan öğrencilerin kesin kayıt işlemleri devam ediyor. MEÜ'nün ilgili fakülte ve yüksekokullarına yerleştirmesi yapılan yaklaşık 7 bin öğrencinin ön kayıt işlemleriyle katkı payı ve öğrenci kimlik kartı ödemelerini bulundukları illerde yapmalarının ardından MEÜ'ye gelerek kayıtlarını onaylattırıyor. Kayıt Merkezi'nde kesin kayıt işlemini tamamlayan öğrencilerin, fakülte veya yüksekokullarına giderek, danışman öğretim elamanlarıyla birlikte ders kayıtlarını gerçekleştirdiği belirtildi.

Mersin kent merkezinde yer alan okulların kayıt işlemleri Çiftlikköy Merkez Kampusu Fen-Edebiyat Fakültesi'nde kurulan kayıt merkezlerinde, ilçelerdeki okullara kayıt yaptıran adayların kayıt işlemlerinin de kendi okullarında yapıldığı vurgulandı. Kayıt merkezinde başta Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı personeli olmak üzere tüm fakülte ve yüksekokullardan 100'e yakın personelin görev yaptığına dikkat çekilerek, kayıt işlemlerinin de kayıt esnasında oluşabilecek yığılmaların önüne geçilmesi noktasında; 'Randevu Sistemi' ile gerçekleştirildiğinin altı çizildi.

Farklı fakülte veya yüksekokuldaki öğrenciler, kendileri için önceden belirlenen gün ve saatlerde kayıt yaptırdığı belirtildi.Kayıt merkezlerinde ayrıca dikey geçiş, yatay geçiş, özel yetenek ve yabancı uyruklu öğrenci sınavlarıyla MEÜ'ye yerleştirilen öğrencilerin kayıtları da yapıldığı ifade edilerek, kayıt yaptıran öğrencilere ayrıca MEÜ 2009-2010 Eğitim-Öğretim Rehberi, Atatürk'ün Nutuk CD'si, Üniversite Yaşamına Giriş kitapçığı ile çok sayıda bilgi ve tanıtım amaçlı materyal verildiği açıklandı.

Kayıt yaptıran öğrencilere ayrıca manyetik özelliğe sahip öğrenci kimlik kartları, bu yıl ilk defa kayıt anında teslim edildiği belirtildi.MEÜ Mersin Meslek Yüksekokulu Uzaktan Eğitim Programları'na yerleşen öğrencilerin de, 7 Eylül tarihine kadar kayıt merkezlerine gelerek kayıt yaptırmaları uyarısında bulunulurken, söz konusu yüksekokulun bu yıl; 'Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama', 'Endüstriyel Elektronik', 'Elektronik Haberleşme', 'Endüstriyel Otomasyon', 'İşletme Yönetimi' ve 'Eczane Hizmetleri' adlı programlara öğrenci alının altı çizildi. Önceki yıllardan farklı olarak bu yıl ilk kez kurulan uzaktan eğitim danışma masasında da; kayıtlar, dersler, eğitim modeli ve eğitim süreci gibi pek çok konuda öğrencilere bilgi verildiği kaydedildi.

2009-2010 Eğitim-Öğretim yılı'nda 691 öğrencinin yerleştiği uzaktan eğitim programında, derslerin internet üzerinden yapıldığı ve örgün eğitim programlarıyla aynı müfredatın izlenmesi esasına dayandığı hatırlatıldı. MEÜ'ye kayıt yaptırmak için gelen öğrenci ve öğrenci velileri için Çiftlikköy Kampusu Cumhuriyet Alanı'nda çok sayıda stand bulunduğu ifade edilerek, öğrenci topluluklarının yanı sıra MEÜ Engelsiz Yaşam Birimi, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi, Mersin Üniversitesi Mezunlar Derneği ile Makine Mühendisleri Odası (MMO) Öğrenci Üye Komisyonu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve çeşitli özel yurtlar kayıtlar boyunca tanıtım ve bilgilendirme yaptığı dile getirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 17:03:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?