4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

MEÜ'de 'kaynaşma' kokteyli

MEÜ'DE 'KAYNAŞMA' KOKTEYLİ

Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı'nın sona ermesinin ardından düzenlenen kokteylde yüksek lisans ve doktora öğrencileri, üniversite yönetimi ve akademisyenlerle bir araya geldi.

Öğrenciler arasındaki kaynaşmanın sağlanmasının yanında üniversite yönetimiyle öğrenciler arasındaki ilişki ve işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla organize edilen kokteyl ise MEÜ Yenişehir Kampusu'nda gerçekleştirildi. MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın da katıldığı etkinlikte üniversiteyle ilgili sorun ve görüşler paylaşılırken, geleceğe yönelik beklenti ve talepler de dile getirildi. Burada konuşan Prof. Dr. Suha Aydın, yoğun bir eğitim-öğretim dönemi geçirdiklerini ifade ederek, yüksek lisans ve doktora öğrencileriyle yapılan söz konusu buluşmayı da çok önemli ancak 'geç kalınmış bir buluşma' olarak nitelendirdi.

Yıl içerisinde lisans ve ön lisans öğrencileriyle sık sık biraya gelindiğini, ancak lisans üstü öğrencileri ile yüz yüze gelinemediğinin kaydeden Aydın, "Onlara değer verdiğimizi ifade etmek için bugün buradayız. Birçoğu, bulundukları konum itibarıyla ya kendi fonksiyonlarını tam olarak bilemiyor ya da görev tanımlarını netleştirememiş durumda. Biz bu buluşmayla birlikte hem onların kafalarındaki soru işaretlerini gidermek, hem de sıkıntılarını paylaşmak istedik" dedi.

Üniversite yöneticilerinin yanı sıra akademik personel ve öğrencileri bir araya getiren buluşmayı değerlendiren Araştırma Görevlisi Serkan Gürgül, rektör ve rektör yardımcılarıyla sohbet etme olanağı bulduklarını ve sadece bu açıdan bakıldığında bile kokteylin son derece anlamlı olduğunu vurguladı. Bir diğer Araştırma Görevlisi Sakine Göçer ise, böylesi bir organizasyonu 'canayakın' olarak nitelendirirken, kendini güvende hissettiğini dile getirdi.

Biraraya gelinebilmesi adına anlamlı ve önemli bir organizasyon yapıldığını ifade eden Araştırma Görevlisi Alkan Alkaya ise, birlikteliğin devam etmesi için yeni girişimlere ihtiyaç duyulduğunu ve ilk adımların yöneticilerden gelmesi ile bilimsel ve akademik anlamda iyi bir sinerji yaratılacağına inandığını söyledi. Uzun yıllar üniversite çatısı altında görev yaptığını anlatan Araştırma Görevlisi Ahmet Asker da; "Araştırma görevlileri olarak algı ve imaj sorunu yaşıyoruz. Bu imajın üst yönetim tarafından değiştirilmeye çalışıldığını görmek gerçekten çok sevindirici" ifadesini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2010 Çarşamba 16:03:03
Güncelleme :23 Haziran 2010 Çarşamba 19:29:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?