5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

MEÜ'de mezuniyet coşkusu

Mersin Üniversitesi (MEÜ), 13. dönem mezunlarını verdi. Düzenlenen 'Mezuniyet Töreni'nde önlisans ve lisans olmak üzere toplam 3 bin 500 öğrenci diploma aldı.

MEÜ Çiftlikköy Merkez Kampüsü Vadi Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilen törene Mersin Vali Vekili Ahmet Büyükçelik, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, MEÜ Rektörü Suha Aydın'ın yanı sıra mezun olacak öğrenciler ve velileri katıldı.

Saygı duruşu ve hemen ardından da İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan söylenmesiyle başlayan tören, öğrencilerin ellerinde ay-yıldızlı Türk Bayrağı, üniversite flamaları ve meşaleli geçidi ile devam etti.

Burada konuşan Rektör Suha Aydın, eğitimin hayata hazırlık değil, aksine hayatın ta kendisi olduğuna dikkat çekerek, "Bu anlayıştan hareketle biz heyecanlı, dinamik ama aynı zamanda her adımını sağduyuyla atan bir üniversiteyiz. Bizler, MEÜ'nün yönetim kadrosu olarak öğrencilerimize eğitim-öğretim için gerekli altyapıyı en iyi şekilde oluşturduk. 16. yılını dolduran bir üniversite olmamıza rağmen, Türkiye'nin köklü üniversiteleriyle rekabet eder durumdayız. MEÜ, genç bir üniversite. Gençliğin verdiği dinamizmle üniversitemizde hantal değil, sürekli gelişmeye açık bir yapılanma var. Hem akademik, hem de fiziki şartlar sürekli iyileşmekte. Üniversitemizde bir dünya üniversitesi mezunun sahip olması beklenen genel kültür öğrencilerimize verilmektedir" dedi.

Öğrencilerin gökyüzüne fırlatacağı mezuniyet keplerinin aynı zamanda da; 'yuvadan uçmaya hazırım' mesajını taşıdığının altını çizen Prof. Dr. Suha Aydın, mezun olan öğrencilere tavsiyelerde bulundu ve 3 anahtara sıkı sıkı sarılmalarını istedi; motivasyon, özgüven ve kendini bilmek. "Ne kadar donanımlı olursanız ve kendinizi yenilerseniz o kadar başarılı olacaksınız" diyen Aydın, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de her zaman bir rehber olarak görülmesi gerektiğini vurguladı.
MEÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Serhat Karakoyunlu da, öğrenciler adına bir konuşma yaparak; öğretim üyeleri ve velilere eğitimleri boyunca verdikleri destek için teşekkür etti.

Konuşmaların ardından MEÜ bünyesindeki çeşitli fakülte ve yüksekokulda okuyan, 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı'nda derece elde eden öğrencilere 'Onur Belgeleri' ve 'Başarı Plaketi' takdim edildi. Öğrencilere plaketleriniyse Vali Vekili Büyükçelik, Tuğamiral Polat, Belediye Başkan Vekili Ertan, Rektör Aydın tarafından sunuldu. 'MEÜ 13. Dönem Mezuniyet Töreni', öğrencilerin keplerini hep birlikte havaya fırlatmasıyla son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 09:41:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?