4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

MEÜ'de mezuniyet coşkusu

MEÜ'DE MEZUNİYET COŞKUSU

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi'nden, 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı'nın tamamlanmasının ardından mezun olan toplam 76 öğrenciye düzenlenen törenle belgeleri takdim edildi. 'Hipokrat Yemini' de eden genç hekimler, meslekteki ilk adımlarını da atmış oldu.

MEÜ Çiftlikköy Merkez Kampusu Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güliz İkizoğlu, Mersin Tabip Odası Başkanı Aytuğ Atıcı'nın yanı sıra çok sayıda davetli ve öğrenci velisi katıldı. Törende konuşan Rektör Aydın, fakültenin 1998 yılından bu yana öğrenci aldığını hatırlatarak, bugüne kadar toplam 295 öğrenciyi mezun ettikleri bilgisini verdi. Aydın, “Eğer gelişimimizi tamamlamayı bekleyip gerek öğrenciler, gerek öğretim elemanları, gerekse çalışanlar olarak bazı fedakarlıklar yapmamış olsaydık, bu mezun olan ögrencileri ülkemizin hizmetine sunamazdık. Halihazırda imkansızlıklar içinde eğitim veriyoruz. Ama gelecekte çok iyi bir noktaya ulaşacağımıza inanıyorum. Siz sıkıntılı günleri geride bırakarak bugünlere geldiniz. Birbirinden değerli, 295 pırıl pırıl doktoru ülkemizin hizmetine sunduk. Sizin gibi çocuklar yetiştirdiğimiz için mutluyuz. Ailelerinizin bize emanet ettiği sizleri kötüye kullanmadık, üst düzeye gelmesini sağladık” dedi.

Kendisinin de bir doktor olduğunu hatırlatan ve bu mesleği seçtiği için de asla pişmanlık duymadığının altını çizen Suha Aydın, icra etmiş olduğu mesleği de; 'en onurlu, en gururlu ve aynı zamanda dünyanın en meşakkatli mesleği' olarak yorumladı. Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bu mesleği seçtiğim için kendimden gurur duyuyorum ve mutlu olduğumu hissediyorum. Zaman zaman kendime; 'İyi ki genel cerrah olmuşum' diyorum. Hayatımın hiçbir devresinde doktor olduğum için pişmanlık duymadım ve sizlere de aynı şeyleri öneriyorum. Hepiniz belki bilerek bazılarınız da bu çarpık eğitim sisteminin getirdiği yöntemle Tıp Fakültesini kazandınız. Ama girdikten sonra doktor olmanın erdemini de en derinden hissetiniz ve hissetmeye de devam edeceksiniz”

6 yıldan bu yana aynı ortamı paylaştığı 76 genç meslektaşını mezun etmenin sevincini yaşadıklarını dile getiren MEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güliz İkizoğlu ise, söz konusu zaman diliminde, 'dünyanın en kutsal mesleği' olarak yorumladığı doktorluk hakkında bildiği her şeyi öğrencilerine aktarmaya çalıştığının altını çizdi. Prof. Dr. İkizoğlu, "Bugün onlar gittikleri her yere bilimin ve çağdaşlığın ışığını götürmek üzere aramızdan ayrılıyorlar” diye konuştu. Daha sonra MEÜ Tıp Fakültesi dönem birincisi olan Gonca Yıldırım, yaş kütüğüne adını çakarken, mezun öğrencilerse Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlter Uzel eşliğinde hep birlikte 'Hipokrat Yemini'ni etti. Genç doktorlara belgeleri Rektör Suha Aydın ve diğer protokol üyelerince takdim edilirken, Mersin Tabip Odası Başkanı Aytuğ Atıcı da 2009-2010 Eğitim-Öğretim Dönemi'nde ilk üçe giren öğrencilere steteskop hediye etti.

Tören, öğrencilerin keplerini havaya fırlatmasıyla son buldu.

MEÜ'DE MEZUNİYET COŞKUSU
MEÜ'DE MEZUNİYET COŞKUSU
MEÜ'DE MEZUNİYET COŞKUSU
MEÜ'DE MEZUNİYET COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 19:20:02
Güncelleme :1 Temmuz 2010 Perşembe 10:06:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?