4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

MEÜ'de 'mezuniyet' coşkusu

MEÜ'DE 'MEZUNİYET' COŞKUSU

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, 30. kuruluş yıldönümüne denk gelen, 2009-2010 Akademik Yılı'nın sona ermesiyle birlikte yeni mezunlarını turizm sektörüne kazandırdı.

Çiftlikköy Merkez Kampusu Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen 'Mezuniyet Töreni'nde büyük coşku yaşandı. MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Berika İpekbayrak, MEÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Celil Çakıcı ve Erdemli Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Erdem Daşçı'nın yanı sıra öğretim elemanı, öğrenci ve çok sayıda velinin de katıldığı törende, hüzün ve mutluluk aynı anda yaşanırken, öğrenciler son defa MEÜ çatısı altında bir araya geldi.

Burada konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Berika İpekbayrak, turizm sektörünün Türkiye'nin uluslararası düzeyde tanıtılmasında oldukça önemli bir misyon üstlendiğine dikkat çekerek, sektörün önemini anlattı. İpekbayrak, mezun olan öğrencilere hitap ederek, "Acısıyla tatlısıyla 5 yılı geride bıraktınız. Buradan, mesleğinizle ilgili çok önemli bilgiler alarak ayrılıyorsunuz. Siz mezunlarımıza, ülkemizin tanıtılmasında büyük görevler düşüyor. Mersin Üniversitesi mezunları olarak, sizlerin bu görevi başarıyla yerine getireceğinize inancım tamdır. Yeni yolunuz, aydınlık ve açık olsun."

Prof. Dr. Celil Çakıcı ise, okulun 30'uncu kuruluş yılı olması nedeniyle törenin özel bir anlam taşıdığına dikkat çekerek, öğrencilerin, mezuniyetle birlikte gerçek yaşama adım atacaklarını dile getirdi. Turizm öğrencilerinin gerçek yaşama çok daha rahat uyum göstereceklerine ve geleceğe hazır olduklarına inandığını kaydeden Çıkıcı, "Sizlerden beklentimiz, okulunuzu, hocalarınızı ve Mersin'de yaşadığınız beş yılı unutmamanızdır" diye konuştu. Çakıcı, ayrıca MEÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'ndan mezun olan öğrencileri de MEÜ Mezunlar Derneği'ne katılmaları çağrısında da bulundu.

Mezun olan öğrenciler adına konuşan Serkan Baltacı da, yaşamlarının önemli bir bölümü artık geride bırakırken, yeni bir dönemin de başlangıcını yaptıklarını anlattı. Baltacı, "Arkamızda, her zaman buradan aldığımız güç ve özgüven olacak" görüşünü dile getirirken, Turizm Topluluğu Başkanı Köksal Kutlu ise, topluluk olarak hem üniversiteye hem de Mersin turizmine katkı sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Tören sonunda öğrencilere; 'Yüksek Onur' ve 'Onur Belgeleri' ile diplomaları takdim edildi. Derslerindeki başarılar nedeniyle 'Yüksek Onur Belgesi'ne layık görülen öğrencilere belgelerini Rektör Yardımcısı Berika İpekbayrak, 'Onur Belgesi'ni de öğrencilere Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Celil Çakıcı verdi. Mezun öğrencilere diplomalarıysa yüksekokul öğretim elemanları tarafından sunuldu. Tören, öğrencilerin keplerini havaya fırlatmasıyla sona erdi.

MEÜ'DE 'MEZUNİYET' COŞKUSU
MEÜ'DE 'MEZUNİYET' COŞKUSU
MEÜ'DE 'MEZUNİYET' COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 17:56:00
Güncelleme :19 Nisan 2010 Pazartesi 18:20:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?