30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

MEÜ'de mezuniyet coşkusu

MERSİN ÜNİVERSİTESİ'NDE MEZUNİYET COŞKUSU

Mersin Üniversitesi'nden (MEÜ) 2010-2011 eğitim öğretim yılında mezun olan 5 bin 70 öğrenciye, diplomaları düzenlenen törenle verildi.

MEÜ Çiftlikköy Kampüsü içerisindeki MEÜ Stadı'nda gerçekleştirilen mezuniyet töreninde konuşan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye'nin en önemli zenginliğinin eğitilmiş ve yetişmiş insan gücü olduğunu söyledi. Kalkınma ve sürdürülebilir gelişmenin eğitilmiş, yetişmiş ve yetenekli genç nüfusla doğrudan bağlantılı olduğunu ifade eden Güzeloğlu, "Burada ülkemiz adına yarının gelişmiş ve kalkınmış, 21. yüzyılda bölgesinde ve dünyada lider ve önder bir ülke olan Türkiye Cumhuriyeti'nin gelişmesine katkıda bulunmuş ve bulunacak olan bu genç beyinleri bir arada görmekten mutluluk duyuyoruz" dedi. Mezun olan gençlerin Türkiye'nin, dünyanın ve insanlığın gelişmesine her düzeyde katkı sunacaklarını ifade eden Güzeloğlu, "Tıp Fakültesi'nden Güzel Sanatlar Fakültesi'ne, Meslek Yüksek Okulları'ndan Eğitim Fakültesi'ne kadar mezun olan gençlerin hepsi bizim en büyük zenginliğimiz ve değerimiz olacaklar" diye konuştu.

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın ise, üniversitelerin ülkenin geleceğini şekillendiren eğitim kurumları olduğunu belirterek, "Üniversiteler, boş inançlar ve kopmalardan uzak, bilimsel bilgi öğreten kurumlardır. Amaç gerçeğe ulaşmaktır. Öğrencilerimizin bu eğitim öğretim döneminde bilimsel bilgiye ulaşabilmeleri için, gereken yöntemleri aktarmaya çalıştık. Sonuç olara da gördük ki, bu yöntemi kavrayanlar asla kavga etmezler. Birbirlerini anlayabilirler ve bunun sonucunda da toplumsallaşma ve uzlaşma kültürünün gelişmesini sağlarlar. Unutmayınız ki, dünyayı döndüren sevgidir. Eğitim halatın ta kendisinidir. Bu açıdan bakıldığında heyecanlı dinamik ve aynı zamanda her adımını sağduyuyla atan bir üniversiteyiz. Öğrencilerimize eğitim ve öğretim verebilmek adına gerekli olan alt yapıyı sağlamaya çaba gösterdik. Göstermeye de devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Aydın, "Üniversitemiz kurulduğu günden bu yana toplam 38 bin mezun vermiştir. Bugün de, 5 bin 70 öğrencimizi mezun ediyoruz. Kendilerine hayatlarının bundan sonraki bölümlerinde başarılar diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından mezun veren fakülte ve yüksekokulların geçit töreni yapıldı. Daha sonra ise, 2010-2011 eğitim öğretim yılında dereceye giren öğrencilere, Vali Güzeloğlu, Rektör Aydın ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan tarafından ödülleri ve diplomaları takdim edildi. Ödül töreninin ardından öğrenciler keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladılar.

Törenin son bölümüneyse yağmur damga vurdu. Aniden bastıran yağmur, öğrencilerin kutlamaları yarıda kesmelerine neden oldu. Yağmur nedeniyle gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye çıkabilen pop müzik sanatçısı Hande Yener'de yaklaşık 300 öğrenciye keyifli dakikalar yaşattı.

MERSİN ÜNİVERSİTESİ'NDE MEZUNİYET COŞKUSU
MERSİN ÜNİVERSİTESİ'NDE MEZUNİYET COŞKUSU
MERSİN ÜNİVERSİTESİ'NDE MEZUNİYET COŞKUSU
MERSİN ÜNİVERSİTESİ'NDE MEZUNİYET COŞKUSU
MERSİN ÜNİVERSİTESİ'NDE MEZUNİYET COŞKUSU
MERSİN ÜNİVERSİTESİ'NDE MEZUNİYET COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2011 Çarşamba 10:17:04
Güncelleme :15 Haziran 2011 Çarşamba 13:37:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?