4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

MEÜ'de mezuniyet coşkusu

MEÜ'DE MEZUNİYET COŞKUSU

Mersin Üniversitesi (MEÜ), 14. dönem mezunlarını verdi. Farklı bölüm ve alanlarda toplam 3 bin 400 öğrenci mezun olabilmenin haklı mutluluğunu yaşadı. Renkli görüntülere sahne olan mezuniyet töreninde büyük coşku yaşandı.

Çiftlikköy Merkez Kampusu Vadi Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilen törene Vali Yardımcısı Kaya Çıtak, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ve çok sayıda davetli katıldı. Mezun olan öğrenciler, kortejler eşliğinde tören alanına girerken, kimi öğrenciler ellerinde meşaleler ve konfetiler taşıdı. Öğrenci velileriyse yaşanılan anı fotoğraf makine ve kameralarıyla ölümsüzleştirebilmek için adeta birbirleriyle yarıştılar. Öğrencilerin yerlerini almasının ardından da

Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı hep bir ağızdan söylendi.

Burada konuşan MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, Atatürk Türkiye'sinin parlak geleceğine olan inancının tam olduğunu ifade ederek, bunun için bir dizi somut nedenleri olduğunu ifade ederek, "Ama en önemlisi çocuklarına daha iyi bir gelecek hazırlamak için fedakar bir şekilde didinen ailelerden oluşan bir toplum olmamız" dedi. Mezun olan öğrencilere tavsiyelerde de bulunarak çok çalışmalarını isteyen Aydın, "Rüzgar ne yönden eserse essin; geminin rotasını yelken ve yelkeni ayarlayanlar belirler.

Hedeflerinizi koyun. Yelkenlerinizi ayarlayın, rüzgarın esiri olmayın. İlkeleriniz ve inançlarınız olsun hayatta, önyargılarınız değil. Başarısızlığa hazır olun ama yenilgiye alışmayın, yenilgiyi kabullenmeyin. İş yaşamınızda taraf değil, takım olun" diye konuştu.

Türkiye'de son dönemlerde yaşanan terör olaylarına da dikkat çeken Suha Aydın, şehitlerin acısını en az aileleri kadar yüreklerinde hissettiklerini belirterek, şehit ailelerine ve Türkiye'ye baş sağlığı dileyerek, tüm dünyada barışın egemen olması özlemini duyduklarını dile getirdi. Konuşmaların ardından MEÜ bünyesindeki farklı bölüm ve alanlarda derece elde eden öğrencilere plaket ve belgeleri takdim edildi. Belge töreninin ardından da stadyum içinde toplanan öğrenciler verilen komutun ardından hep

birlikte keplerini havaya atarak, mezun olmanın coşkusunu doyasıya yaşadılar.

MEÜ'DE MEZUNİYET COŞKUSU
MEÜ'DE MEZUNİYET COŞKUSU
MEÜ'DE MEZUNİYET COŞKUSU
MEÜ'DE MEZUNİYET COŞKUSU
MEÜ'DE MEZUNİYET COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2010 Salı 23:05:04
Güncelleme :2 Haziran 2010 Çarşamba 13:46:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?