5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

MEÜ'de şenlik coşkusu sürüyor

Mersin Üniversitesi (MEÜ) tarafından bu yıl 15.'si organize edilen; 'Kültür ve Spor Şenliği' devam ediyor. Şenlik kapsamında gerçekleştirilen sosyal etkinliklerdeyse birbirinden renkli görüntüler yaşanıyor.

MEÜ Gıda Topluluğu tarafından merkezi yemekhanede düzenlenen; 'Nişastalı Havuz Koşusu'ndaysa öğrenciler oldukça zorlandı. Nişastanın suyla belli oranda karıştırılması sonucunda sahip olduğu nitelikten yararlanılarak, kişilerin çevikliğinin sınandığı yarışmada, nişastalı havuzu geçmeye çalışan öğrenciler, ayaklarını yere olabildiğince hızlı ve sert basarak sonuca ulaşmaya çalıştı.

Öte yandan şenlik etkinlikleri çerçevesinde Çiftlikköy Merkez Kampusu ile Yenişehir Kampusu'nda da çeşitli öğrenci toplulukları tarafından standlar kuruldu. Söz konusu standlar arasında en fazla ilgiyi ise sağlıkla ilgili her konuda öğrencileri bilgilendirmeyi amaçlayan; 'Cinsel Sağlık, Eğitim ve Bilgilendirme Standı' gördü.

'Sağlıklı Yaşam', 'Kan Bağışı Gönüllüleri' ile 'Eczacılık Fakültesi Öğrenci Toplulukları' tarafından ortaklaşa açılan stantta LÖSEV adına çeşitli hediyelik eşyalar satışa sunuldu. Ayrıca stantta görevli öğrenciler tarafından da ziyaretçilere; 'Bir Gençlik Hikayesi Projesi' kapsamında çeşitli bilgilendirme ve anketler düzenlendi.

Gençleri, cinsel sağlık, üreme sağlığı, halk sağlığı ve bulaşıcı hastalıklar gibi genel sağlık konularında bilinçlendirmeyi amaçlayan topluluk üyeleri, üniversite öğrencilerine; hastalıklar konusunda iyileştirme ve tedbir amaçlı bilgiler de verdi. Stantta rozet, bez bebek, yastık, anahtar, takvim ve yazma gibi hediyelik eşyalar satışa sunulurken, buradan elde edilen gelirin de LÖSEV'e aktarılacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 19:24:43
Güncelleme :29 Nisan 2009 Çarşamba 19:27:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?