5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

MEÜ'de şenlik coşkusu

Mersin Üniversitesi (MEÜ) tarafından bu yıl 15.'si organize edilen; 'Kültür ve Spor Şenliği' devam ediyor. Şenlik kapsamında düzenlenen etkinliklerle birlikte öğrenciler hem hünerlerini sergiliyor, hem de doyasıya eğlenme fırsatı buluyor.

MEÜ Çiftlikköy Merkez Kampusu Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen workshop, öğrencileri sanatla buluşturdu. Herkesin bir an için de olsa sanatla iç içe olmasının amaçlandığı etkinlikte; yere serilen tuval bezi renkli boylarla süslendi. Öğrenciler tuval üzerine kendince şekiller çizip, bunu yine kendilerine dağıtılan boyalarla boyadı.

İsteyen herkesin fırçayı eline alıp tuval ve derici kağıdı üzerine duygularını yansıttığı worksopta ayrıca heykel ve portre çalışmaları da yapıldı. Sanatla ilgisi olmayan insanların dahi içinde sanata dair içgüdülerin olduğu görüşünden yola çıkan MEÜ Plastik Sanatlar Topluluğu üyeleri, sanat alanında farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını dile getirdi. Gün boyunca devam eden etkinlikte, mermer, ahşap ve kil üzerinde farklı kişilerin çabalarıyla, resim ve heykeller ortaya çıkarıldı.

Öte yandan yine Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen halk oyunları gösterisi de büyük beğeni topladı. MEÜ Halk Dansları Topluluğu tarafından gerçekleştirilen mini gösteriye öğrenciler de eşlik etti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 18:26:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?