5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

MEÜ'de şenlik hazırlıkları

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, üniversite olarak Türkiye'nin dört bir yanında gelen gençlerin; aydın ve topluma yararlı bireyler olarak yetiştirilmesinin yanı sıra onlara sosyal, paylaşımcı, yaratıcı ve yenilikçi bir hayatın kapılarını araladıklarını söyledi.

MEÜ tarafından bu yıl 15.'si gerçekleştirilecek olan; 'Kültür ve Spor Şenliği' 27 Nisan-1 Mayıs 2009 tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi. 27 Mayıs'ta düzenlenecek olan açılış töreniyle başlayacak olan şenlikler, önceki yıllara göre daha sakin geçmesi bekleniyor. Şenlik kapsamında davet edilen tek sanatçının ise Ferhat Göçer olduğu bildirildi. Göçer, 'Bahar Şenlikleri'nin kapanışında sahne alacak ve sevilen parçalarını bu kez üniversiteli hayranları için seslendirecek. Etkinlikler çerçevesinde ayrıca konferans ve panellerin yanı sıra spor turnuvaları, müzik ve dans aktiviteleri de gerçekleştirileceğine dikkat çekildi.
Konferanslar dizisinde; MEÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim İnan tarafından verilecek; 'Tsunami Nedir? Doğu Akdeniz Tsunami Potansiyeli' ile TÜBA Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Saim Özkar tarafından verilecek olan; 'Küresel Isınmaya Çözüm Olarak Hidrojen Ekonomisi' konulu oturumlar öne çıkıyor. Şenlik bünyesinde düzenlenecek olan gösterilerle birlikte karaoke, iple iniş, sörf etkinliklerinin yanı sıra çuval, halat çekme, makyaj, balon, nişastalı havuz koşusu gibi yarışmalar da düzenleneceğine işaret edildi.

'15. Kültür ve Spor Şenliği' ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Rektör Suha Aydın, MEÜ'nün benimsemiş olduğu etik değerler ve kaliteli eğitim anlayışıyla birlikte bugün saygın bir kurum kimliğine sahip olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. Aydın, üniversite olarak ilk kuruluş yıllarında olduğu gibi yine aynı heyecan ve enerjiyle yollarına devam ettiklerini, bunun yanında da akademik kaliteyi de sürekli arttırmaya çalıştıklarını anlattı. Üniversitenin gücünü; Atatürk ilke ve devrimlerinden aldığını ifade eden Aydın, "Üniversite olarak; demokratik ve laik Cumhuriyetimizin değerlerinden ödün vermeden, aklın ve bilimin önderliğinde, ülkesi ve toplumu için büyük bir özveriyle çalışmakta; öğretim elemanı kadrosu ve akademik kalitesiyle yeni neslin gelişimine önemli katkılar sağlıyoruz" dedi.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen gençlere; aydın ve topluma yararlı bireyler olarak yetiştirmenin yanında sosyal, paylaşımcı, yaratıcı ve yenilikçi bir hayatın kapılarını araladıklarını savunan Aydın, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Modern ve evrensel değerlere sahip bir üniversite olarak, onlara eğitim-öğretimin yanı sıra her türlü sosyal ve kültürel olanağı sunmaktayız. Öğrencilerimizin kendilerini geliştirebilmeleri, mesleki anlamda güncel gelişmeleri takip etmeleri, diğer üniversitelerdeki akademisyenler ve öğrencilerle bilgi paylaşabilmeleri için her türlü imkanı sağlamaktayız. Böylece bütün bir yıl boyunca sınav ve derslerle yorulan öğrencilerimize farklı ve eğlenceli ortamlar oluşturarak onları hem dinlendirmekte, hem de üretmeye teşvik etmekteyiz."

Bugün üniversite bünyesinde 48 ayrı öğrenci topluluğu olduğu bilgisini de veren Suha Aydın, söz konusu topluluklarla birlikte sporun, bilimin, sanatın ve kültürün harmanlandığı, çoklu popüler insan yetiştirme çabasını da yoğun bir şekilde sürdürdüklerini anlattı. Aydın, kültürel ve sosyal yaşama katkı sunabilme adına her yıl geleneksel olarak düzenlemiş oldukları; 'MEÜ Kültür ve Spor Şenliği'ne öğrencilerin yoğun bir şekilde katıldığını dile getirdi. Şenliklerde; spor karşılaşmalarıyla çeşitli konferanslar, paneller, tiyatro gösterileri, konser, film ve dia gösterileri gibi etkinliklerin yer aldığını, açılan stantların yanı sıra düzenlenen yarışma, stand-up ve turnuvalarla da üniversite öğrencilerinin dinamik ve eğlence dolu bir hafta yaşadıklarının altını çizdi.

Aydın, "Yoğun bir eğitim-öğretim dönemi sonunda gerek öğrencilerimizin, gerek öğretim elemanlarımızın ve gerekse çalışanlarımızın enerjilerini boşaltabileceği ve 'biz' kavramını sentezleyebileceği; '15. Kültür ve Spor Şenliği'nin eğlendirici ve doyurucu bir etkinlik olmasını diliyorum. Sevginin, saygının, dayanışmanın ve paylaşımın harmanlandığı, üniversiteli kimliğine yakışır bir biçimde gerçekleşmesini dilediğim bu şenliğin oluşumunda emeği geçen ve katkı sağlayan tüm çalışanlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 13:45:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?