4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

MEÜ'de şenlik var!

MEÜ'DE ŞENLİK VAR

Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) bu yıl 16.'sı organize edilen; 'Kültür ve Spor Şenliği' düzenlenen törenle başladı. Şenlik kapsamında öğrenciler hünerlerini sergilerken, objektiflere de birbirinden renkli görüntüler yansıdı.

Çiftlikköy Merkez Kampusu Cumhuriyet Meydanı'nda yer alan Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve hemen ardından da İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle devam etti. Yine merkez kampusu içinde yer alan Amfi Tiyatro'daki töreneyse; Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Erol Ertan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Karasabun, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Emekdaş, Prof. Berika İpekbayrak'ın yanı sıra öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Burada konuşan Rektör Suha Aydın, üniversitenin kurulduğu 1992 yılından bu yana 'Bahar Şenliği' adı altındaki organizasyonları üst düzeyde gerçekleştiren kurumların başında yer aldığını vurguladı. Aydın, buradaki amaçlarının akademik eğitim verdikleri öğrencilerin, edinmiş oldukları bilgi ve birikimleri pekiştirilmesinin sağlanmasının yanında yine öğrenciler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve bir paylaşım içine girmeleri olduğunu anlattı.

Şenliğe katılımın az olduğuna dikkat çeken Aydın, "Demek ki biz zamanlama hatası yapıyoruz. Bugün amfi tiyatronun öğrenciler tarafından tamamen doldurulması gerekiyordu. Bunu yapabilmek için şenlik takvimini, öğrencilerin sınavlarının olmadığı ve en rahat oldukları döneme göre belirlemeye çalıştık. Biz bir hata yaptık ve bu işi açıkçası beceremedik. Bunun özeleştirisini de burada yapmak istiyorum" dedi.

Şenliğin 5 gün süreceğini hatırlatan Prof. Dr. Aydın, etkinlikler kapsamında sadece kültürel değil, aynı zamanda da sportif ve sosyal aktivitelerin de gerçekleştirileceğini, konferans, panel ve söyleşilerin yanı sıra çeşitli etkinlikler organize edilerek, öğrencilerin sosyal hayatlarına bir zenginlik kazandıracaklarını söyledi. Öğrencileri mutlu edebilmenin her zaman mümkün olmadığının altını çizen Aydın, bu noktada da üniversite olarak öğrencileri memnun edebilecek üst düzeyde bir şenlik düzenlemenin çabası içinde olduklarını da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından şenlik kapsamında hazırlanan programa geçildi. Halk Dansları Topluluğu'nun yanı sıra jimnastik ve modern danslar topluluklarının gösterileri büyük beğeni toplarken, öğrenciler kimi zaman Anadolu'nun farklı yörelerine ait halk oyunlarını sahneledi, kimi zamansa salsa, tango ve hip hop'ın yanı sıra sokak danslarından da seçkiler sundu. Karadeniz yöresine özgü bir oyun olarak öne çıkan kolbastı gösterisi de sunan öğrencilere, tribünlerde yer alan diğer öğrenciler de alkış ve oyunlarıyla eşlik etti.

MEÜ'DE ŞENLİK VAR
MEÜ'DE ŞENLİK VAR
MEÜ'DE ŞENLİK VAR
MEÜ'DE ŞENLİK VAR
MEÜ'DE ŞENLİK VAR
MEÜ'DE ŞENLİK VAR
MEÜ'DE ŞENLİK VAR
MEÜ'DE ŞENLİK VAR
MEÜ'DE ŞENLİK VAR
İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2010 Pazartesi 13:30:03
Güncelleme :26 Nisan 2010 Pazartesi 13:51:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?