5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

MEÜ'de 'terfi' heyecanı

MEÜ'DE 'TERFİ' HEYECANI

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, üniversitenin gerek fiziki koşulları, gerekse diğer nitelikleriyle hayranlık uyandırdığını ifade ederek, bunun yanında MEÜ'nün üst düzey ve övünülmesi gereken bir üniversite olduğunu söyledi.

MEÜ'de görevinde başarılı olarak terfi olmaya hak kazanan akademik ve idari personel için Çiftlikköy Merkez Kampusu Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde tören gerçekleştirildi. Törene MEÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Vural Ülkü, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın'ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Berika İpekbayrak ve Prof. Dr. Gürol Emekdaş ile Genel Sekreter Vekili Yüksel Özdemir ve çok sayıda davetli katıldı. Burada konuşan Rektör Suha Aydın, insanların içinde yaşadığı ortamları umursamadığını ve buna bağlı olarak da sahip olduğu değerlerin farkına varamadığına dikkat çekerek, MEÜ'nün ise gerek fiziki koşulları, gerekse diğer nitelikleriyle hayranlık uyandıran bir üniversite konumunda olduğunu, bu nedenle de kurumun değerinin iyi bilinmesi gerektiğini söyledi. Aydın, üst düzey ve övünülmesi gereken bir üniversite olduklarını, bunun yanında Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bir üniversite olarak faaliyetlerini sürdürmenin de haklı gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Böylesine önemli bir üniversitenin yönetiminde olduğu için mutlu olduğunun altını çizen Aydın, bugünlere gelinmesinde geçmiş dönemde rektörlük yapan değerli isimlerin de büyük katkıları olduğunun altını çizdi. Aydın, “Daha iyi günler bizi bekliyor. Biz böyle birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey yok. Gelecek yılımızın bu karmaşık, insanı bunaltan günlerden kurtularak daha aydınlık, daha çok bizim sahip olduğumuz değerler çerçevesinde geçmesini diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Suha Aydın, 2009 yılında profesörlük unvanı alan 39 öğretim üyesiyle birlikte doçent olan 18, yardımcı doçentliğe yükselen 9 ve yeni atanan 15 öğretim üyesine belgelerini takdim etti. Kurucu Rektör Vural Ülkü de aynı dönemde kendi alanında başarılı olan akademisyenleri sahneye davet ederek, kendilerini burada verdiği çiçeklerle tebrik etti. Taltif töreninde ayrıca 2009 yılı içinde emekliye ayrılan 12 akademik ve 12 idari personele teşekkür plaketi sunulurken, üniversitenin çeşitli birimlerinde çalışıp, 6 yıllık sicil notu ortalamasının olumlu olması nedeniyle bir kademe terfisi alan 79 idari personelile birlikte görevde yükselme sınavını kazanarak şef kadrosuna atanan 2, üstün gayretleri nedeniyle bir aylık tutarında ödül almaya hak kazanan 7 idari personele teşekkür belgesi sunuldu.

MEÜ'DE 'TERFİ' HEYECANI
MEÜ'DE 'TERFİ' HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 14:25:03
Güncelleme :31 Aralık 2009 Perşembe 14:30:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?