5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

MEÜ'de türkü ziyafeti

Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) farklı bölümlerde okuyan öğrenciler tarafından kurulan; 'Türk Halk Müziği Topluluğu', dinleyenlerine türkü tadında bir gece yaşattı.

MEÜ Çiftlikköy Merkez Kampusu Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konsere yoğun ilgi gösterildi. Rektör Yardımcısı Prof. Berika İpekbayrak'ın da katıldığı gecede ustalardan da seçkiler sunuldu. Koro Şefliğini Basri Budak'ın üstlenmiş olduğu konserde bağlama, gitar, kabak kemane, kaval ve ritimle birlikte seslendirilen türkülere, etkinliğe katılan diğer öğrenciler de eşlik etti.

Konserin ilk bölümünde; 'Sarı Saçlım Mavi Gözlüm', 'Bugün Dost Yaralanmış', 'Şad Olup Gülmedim Eller İçinde', 'Denize Dalmayınca', 'Çamlar Altında', 'Daş Üstüne Daş Koydum' ve solo parçalar seslendirildi. Etkinliğin ikinci bölümündeyse şu parçalar dillendirildi; 'Yar Demedin', 'Gerizler Başında', 'Bir Dalda İki Kiraz', 'Al Beni Yar', 'Mektebin Bacaları', 'Garip Bi Kuş Gördüm', 'Zor İmiş Meğer', 'Karşıdan Karşıya Her Geden Oğlan', 'Hele Dadaş Hoş Musan.'
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 22:32:44
Güncelleme :7 Mart 2009 Cumartesi 22:51:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?