4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

MEÜ'de 'yurt' inşaatına başlandı

MEÜ'DE 'YURT' İNŞAATINA BAŞLANDI

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürlüğü'nce Mersin Üniversitesi'ne (MEÜ) yapılması planlanan bin kişi kapasiteli öğrenci yurdu için temel kazı çalışmalarına başlandığı bildirildi.

MEÜ öğrencilerine konaklama olanağı sunulması amacıyla Çiftlikköy Merkez Kampusu'nda inşa edilecek olan öğrenci yurdunun temel kazılarının, kampus içinde yer alan spor salonunun kuzeyinde 40 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirildiği kaydedildi. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, bugün üniversitedeki toplam öğrenci sayısının 27 bine ulaştığına dikkat çekerek, çok hızlı bir gelişim gösterdikleri gibi öğrenci sayılarının da her geçen gün arttığını vurguladı.

Suha Aydın, "Biz üniversite yönetimi olarak öğrencilerimizin barınma ihtiyacına çözüm bulmayı görevimiz olarak görüyor, bunun için elimizden geleni yapıyoruz" dedi. Mersin'in, öğrencilerin konaklaması için oldukça uygun koşulları barındırdığını ve özellikle sahil tarafında oldukça ucuz yazlık evler bulunduğunu anlatan Aydın, MEÜ öğrencilerinin şimdiye kadar hem yazlık evlerden, hem üniversite civarındaki pek çok özel yurttan hem de Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait biri şehir merkezinde, diğerleri Davultepe ve Taşucu'ndaki yurtlardan yararlandığına dikkat çekti.

MEÜ'ye öğrenci yurdu yaptırma kararının, 31 Ekim 2008 tarihinde gerçekleştirilen senato toplantısında alındığını hatırlatan Aydın, "Biz arsa karşılığı bin kişi kapasiteli öğrenci yurdu yaptırmak için TOKİ ile görüşmelerde bulunduk ve kendilerine iki farklı proje hazırladık. Ancak TOKİ'nin önerdiği fiyat, arsalarımızın gerçek değerinden çok düşük olduğu için bu proje iptal edildi. Bunun üzerine Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ile temasa geçtik" diye konuştu.

Kampüs alanı içinde planlamaya alınmış ancak küllenmiş olan yurt yapım kararını yeniden canlandırdıklarının altını çizen Prof. Dr. Suha Aydın, açıklamasını da şöyle sürdürdü; "Yoğun bir çalışma sonucunda kararlar yenilendi, ihaleye çıkıldı. İhalesi yenilenen yurt inşaatının çalışmalarına başlandı. Binaların 1,5 yılda biteceği ifade ediliyor. Yurt yapımı tamamlandığında öğrencilerimize üst düzeyde bir konaklama olanağı sağlanmış olacak ve üniversitemiz 24 saat yaşanabilen cıvıl cıvıl bir kampüse dönüşecek."

MEÜ'DE 'YURT' İNŞAATINA BAŞLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 14:18:04
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 15:23:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?