4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

MEÜ'den 'kurs' atağı

MEÜ'DEN 'KURS' ATAĞI

Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) mesleki eğitim kurslarına ağırlık veriliyor. MEÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nce açılan kurslarla birlikte katılımcılara 'Fotoğrafçılık' ve 'Photoshop' gibi temel eğitimlerin yanı sıra mühendisler için de 'Yüksek Gerilim Tekniği' adı altında kurslar düzenlendiği bildirildi.

Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen; 'Yüksek Gerilim Tekniği Kursu'nun tamamlandığına dikkat çekilirken, kurstaki eğitimlerinse Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Kadir Abacı tarafından verildiğine dikkat çekildi. Kursla birlikte yüksek gerilim tesislerinde ve işletmelerde çalışan mühendislere, yüksek gerilimin üretilmesi, aşırı gerilimlerden korunma, yüksek gerilimde kullanılacak malzemelerin tasarımı ve boyutlandırılması ile yalıtım koordinasyonu hakkında bilgiler verildiği kaydedildi. İşletmelerde karşılaşacakları problemler için alınacak önlemlerin de anlatıldığı kursun sonunda bir sınav düzenlenerek, kursiyerlerin başarı düzeyinin de sınandığı dile getirildi.

Merkez tarafından düzenlenen; 'Adobe Photoshop' ve 'Adobe Indesign Kursu'nun ise devam ettiği açıklandı. 19 Mart'ta başlayan kursların 18 Haziran'a kadar devam edeceğinin altı çizilirken, eğitimlerin de Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Elemanı Uzman Mehmet Acar verildiği belirtildi. Kursla birlikte grafik tasarımcıların, grafik tasarımcı adaylarının, fotoğrafçılık ile ilgilenenlerin ve gazetecilik sektöründe çalışan kişi ve kurumların yaptıkları çalışmalarda işlerini kolaylaştırmayı ve daha profesyonel çalışmalar üretebilmelerini sağlamayı amaçlanıyor.

Bu kapsamda derslerin Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'ndaki akıllı sınıfta yapıldığı bildirildi. Kursiyerlerin, dergi, gazete sayfası, afiş, kartvizit tasarımı, matbaa teknolojisi gibi konuları öğrendiklerini belirten Uzman Mehmet Acar, bu hafta kitap kapağı tasarlamayı öğreteceğini söyledi. Acar, "Katılımcılara kurs sonunda sertifika vereceğiz" dedi.

Öte yandan, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen fotoğrafçılık kursunun kursiyerleri, Mersin'in merkez ilçe Toroslar'a bağlı Çukurkeşlik Köyü'nde düzenlenen; 'Fotoğraf Gezisi'ne katılarak, teoride öğrendiklerini pratikte sınama fırsatı buldu. Uzman Mehmet Acar'ın verdiği kurs, 22 Mart'ta başladığı ve 10 Mayıs'ta da sona ereceği hatırlatıldı. Temel ve deneysel fotoğrafçılık gibi konularda eğitim alan kursiyerlerin, düzenlenen fotoğraf gezisinde doğa fotoğraflarının yanı sıra portre fotoğrafları da çektikleri ve söz konusu karelerin de değerlendirilmeye alındığı belirtildi. Katılımcılara kurs sonunda sertifika verileceğinin altı çizildi.

MEÜ'DEN 'KURS' ATAĞI
MEÜ'DEN 'KURS' ATAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 11:41:03
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 11:44:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?