4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

MEÜi'de rektörlük seçimi

Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ), yarın yapılacak olan rektörlük seçimi için şu ana kadar 4 profesörün adaylığını açıkladığı, 2 adayın ise yarın sabah adaylığını açıklayacağı bildirildi. 

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Uğur Oral'ın görev süresinin dolmasının ardından, Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) bildirilecek 6 rektör adayının belirlenmesi için yaklaşık 480 öğretim üyesinin oy kullanacağı belirtildi. 

Prof. Dr. Esat Yılgör, Prof. Dr. Süha Aydın, Prof. Dr. Ali Kaya ve Prof. Dr. Mustafa Tefek'in adaylığını açıkladığı seçimlerde, diğer 2 kişinin yarın sabah adaylıklarını açıklayacağı ve seçimlerde 6 adayın yarışacağı bildirildi. 

Seçimlerin ardından adayların YÖK'e bildirileceği, YÖK'ün de bu adaylar içinden seçeceği 3 kişiyi Cumhurbaşkanı'na sunacağı kaydedildi.
MEÜ Rektörü Prof. Dr. Uğur Oral, yaptığı açıklamada, yarın yapılacak seçimlerde bütün adaylara başarılar dilediğini belirtti. Kim kazanırsa kazansın kazananın Mersin Üniversitesi olacağını ifade eden Oral, Mersin Üniversitesi'nin genç bir üniversite olmasına rağmen üstün nitelikli akademik kadrosu, yüksek akademik standartları ve dinamizmi ile kısa sürede Türkiye'nin en büyük üniversiteleri arasına girmeyi başardığını söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2006 Pazar 16:27:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?