2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

MEÜ'ye birincilik ödülü

Mersin Üniversitesi (MEÜ) İletişim Fakültesi öğrencisi Pelin Kılınç, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) ve Turkcell iş birliğiyle spor gazeteciliğinin geliştirilmesine yönelik düzenlenen haber yarışmasında birinciliğe layık görüldü.

TSYD ve Turkcell iş birliğiyle spor gazeteciliğinin geliştirilmesine yönelik 2 yıldan bu yana devam eden Anadolu Eğitim Seminerleri, bu yıl aralarında Mersin'in de bulunduğu Türkiye'nin 6 kentinde yerel spor yazarlarının ve iletişim fakültesi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Seminerleri izleyen iletişim fakültesi öğrencileri arasında etkinliği en iyi anlatan fotoğraf ve haber yarışması düzenleyen TSYD, dernek genel merkezinde toplanarak yarışmaya katılan eserleri değerlendirdi. Yarışma jürisi, haber dalında MEÜ İletişim Fakültesi Radyo Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencisi Pelin Kılınç'ı, fotoğraf dalında ise Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden Mustafa Ağdeve'yi ödüle layık gördü.

TSYD-Turkcell Spor Basını Seminerleri Haber Yarışması'nda yazdığı haberle birincilik elde eden Pelin Kılınç, henüz hazırlık sınıfında olmasına rağmen İletişim Fakültesi Haber Merkezi için muhabirlik yaptığını ve Mersin Üniversitesi Radyosu'nda 'Türkçe Pop Geri Sayım' adlı programı hazırlayıp sunduğunu belirterek, gelecekte iyi bir iletişimci olmanın temellerini fakültedeki öğrenim süreci içinde atmaya çalıştığını dile getirdi.

TSYD-Turkcell Spor Basını Seminerleri Fotoğraf ve Haber Yarışması'nın ödül töreni, Ağustos ayında gerçekleştirilecek. Ödül olarak haber dalında birincilik kazanan öğrenciye dizüstü bilgisayar, fotoğraf dalında ise dijital fotoğraf makinesi verilecek.

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 15:07:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?