4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mezarlıkta 'fidan' dağıttılar

MEZARLIKTA 'FİDAN' DAĞITTILAR

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 'Kurban Bayramı' nedeniyle mezarlık ziyaretine gelen vatandaşlara 15 bin adet harnup, fıstıkçamı ve servi fidanı dağıtıldı.

Söz konusu fidanların başta Mersin Şehir Mezarlığı ve merkez ilçe Toroslar'da yer alan Güneykent Mezarlığı olmak üzere toplam 8 ilçenin şehir mezarlıklarında dağıtımının gerçekleştirildiği bildirildi. Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, Bölge Müdür Yardımcıları Salim Karabulut ve Refik Ulusoy ile birlikte fidanları Mersin Şehir Mezarlığı'nda vatandaşlara dağıttı. Mezarlık ziyaretine gelen vatandaşlarca yoğun ilgi gören fidanlar kısa sürede tükendi.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Mustafa Gözükara, mezarlığa fidan dikilmesinin toplumsal bir gelenek olduğuna dikkat çekerek, kendilerinin de bu noktadan yola çıkarak vatandaşların fidan temini konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamaması nedeniyle böylesi bir etkinlik gerçekleştirdiklerini anlattı. Gözükara, Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde yer alan fidanlıklarda üretilen harnup, fıstıkçamı ve servi fidanlarının toprakla buluşmasını sağlayarak, aynı zamanda da Türkiye ve dünyanın yeşil örtüsüne de katkı sunulacağını kaydetti.

Dikilen her bir fidanın yeşil bir dünya amacına ulaşılmasını sağlayacağını ifade eden Gözükara, "Buna bağlı olarak toprakla buluşan fidanlar, küresel ısınma ve iklim değişimine olumlu katkı sağlayacaktır. Bu tür etkinliklerimiz Başbakanlık tarafından başlatılan Orman Genel Müdürlüğü'nce de yürütülen; 'Milli Ağaçlandırma ve Erozyonla Mücadele Seferberliği Kampanyası' kapsamında sürdürülecektir. Mersinlilerin 'Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

MEZARLIKTA 'FİDAN' DAĞITTILAR
MEZARLIKTA 'FİDAN' DAĞITTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2010 Pazartesi 12:41:01
Güncelleme :15 Kasım 2010 Pazartesi 14:29:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?