2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mezitli Belediye Başkanı'na soruşturma

Mersin İl İdare Kurulu, merkeze bağlı Mezitli Belde Belediye Başkanı Hakan Demirsoy ve Fen İşleri Müdür Vekili İsmail Botgül hakkında "görevi ihmal" gerekçesiyle "lüzumu muhakeme" kararı aldı.

Belediye Fen İşleri Müdür Vekili İsmail Botgül ile birlikte "Özel bir dershanenin Mezitli’de yaptırmak istediği inşaata alt yapı hizmeti verdikten ve ruhsat harcı aldıktan sonra inşaat ruhsatı vermemekle" suçlanan Mezitli Belediye Başkanı Hakan Demirsoy, "Burası bir devlet makamı. Herkes yaptığından sorumludur. Gereken kararı yargı verecektir" dedi.

Dershane sahibi İsmet Atlam, 2 ay önce basına yaptığı açıklamada, her türlü prosedürü yerine getirmesine rağmen inşaat ruhsatı alamadığını, sorunu görüşmek üzere gittiği belediye binasında 10 kişi tarafından tartaklandığını iddia etmişti. İsmet Atlam’ın şikayetini değerlendiren Mersin İl İdare Kurulu, Mezitli Belediye Başkanı Hakan Demirsoy ve Fen İşleri Müdür Vekili İsmail Botgül hakkında, "görevi ihmal" gerekçesiyle "lüzumu muhakeme" kararı aldı. Demirsoy ve Botgül hakkında soruşturma izni veren Kurul, ilgililerin dosyasını Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

İddiaları değerlendiren Mezitli Belediye Başkanı Hakan Demirsoy, olayda asıl mağdurun kendileri olduğunu söyledi. Olayın hemen ardından ilk şikayeti kendilerinin yaptığını, belediyeye polis çağırdığını belirten Demirsoy, "Şikayetimizin ardından tazminat davası açtık. Dava devam ediyor. Asıl mağdur biziz. Burası bir devlet dairesi. Herkes yaptığından sorumludur. Olay yargıya intikal etti. Gerekli kararı yargı verecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2005 Pazartesi 16:07:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?