4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mezitli esnafına jest

MECLİS'TEN ESNAFA JEST

Mersin'in merkez ilçesi Mezitli'de, Gazi Mustafa Kemal (GMK) Bulvarı'nın güney ve kuzey kenarında yer alan işyerlerinin, yoldan 10 metre olan çekme paylarının, 0-5 metre arasındaki bir mesafeye düşürebilmesi amacıyla Mezitli Belediye Meclisi bünyesinde bir komisyon kurulması kararı alındı.

Mezitli Belediye Meclisi, 'Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nı tamamladı. Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen oturumaysa Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım başkanlık yaptı. Toplantıda; Mezitli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde, 657 sayılı kanuna tabi olarak görev yapan personele, 2011 yılında fazla mesai ücreti olarak Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesindeki personele ödenen en üst sınırdan fazla mesai ödenmesine karar verildi. Oturumda ayrıca belediye bünyesinde çalıştırılacak tam zamanlı sözleşmeli personellere 2011 yılında, ödenecek ücretin belirlenmesi ve 'Mezitli Belediyesi Geçici İşçi Vize Cetveli' ile ilgili teklifler de kabul edildi.

Seymenli Mahallesi'nde yer alan Cennetkent Sahil Sitesi'nin trafo tadilatı ile ilgili taleple birlikte Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Koy-Tür Sitesi'nin trafo tadilatı, Deniz Mahallesi'ndeki Mavi-Kent Sitesi'nin trafo tadilatı ile Viranşehir Mahallesi'nde yer alan Adonis Sitesi'nin trafo tadilatı ile ilgili talep ve mevcut imar planı hükümlerine ilave plan hükmü teklifleri yapılan görüşmelerin ardından İmar Komisyonu'na havale edildi. Oturumda Mezitli'de faaliyet gösteren toplam 23 mahalle muhtarının, çalışmalarının kolaylaştırılması amacıyla kendilerine bilgisayar tahsis edilmesine yönelik teklif de Bütçe Komisyonu'na gönderildi.

Mezitli Belediye Meclisi, D-400 Karayolu'nun (GMK Bulvarı), güney ve kuzey kenarlarında yer alan işyerlerinin yoldan 10 metre olan çekme paylarının, imar planı tadilatıyla 0-5 metre arasında bir mesafeye düşürülme çalışmaları için bir komisyon kurulması kararı aldı. Dilek ve temenniler bölümünün ardından, 10 Aralık 2010 Cuma günü ikinci oturumunu gerçekleştirmek üzere Aralık ayı meclis toplantısının birinci oturumu sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2010 Pazartesi 17:34:02
Güncelleme :6 Aralık 2010 Pazartesi 17:40:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?