4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mezitli kışa hazırlanıyor

MEZİTLİ KIŞA HAZIRLANIYOR

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi'nce bölgede yürütülen yol ve asfalt çalışmalarının yanı sıra park bahçelerde yürütülen bakım ve onarımların önemli ölçüde tamamlandığı bildirildi. Tüm bu çalışmalarla da sorunsuz bir kış yaşanmasının hedeflendiği kaydedildi.

İlçedeki parklarda bir süre önce başlatılan ışıklandırma ve ağaç budamalarının yaz boyunca sürdürüldüğüne dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, bunun yanında bölgede yürütülen çalışmaların da önemli bir bölümünün tamamlandığını dile getirdi. Mersin'de yılın büyük bir kısmının güneşli geçtiğini hatırlatan Yıldırım, buna bağlı olarak başta çocuklar olmak üzere kent sakinlerinin stres atıp, spor yapmak için tercih ettiği yürüyüş yollarındaki gerekli düzenlemelerin de yapıldığını söyledi.

Yol ve asfalt çalışmalarının yanı sıra dinlenme yerlerine de gereken özenin gösterildiğini ifade eden Yıldırım, "Kuyuluk'ta 2 bin metrekarelik park alanı çalışmaları kısa süre sonra bitecek. Yine bu bölgede yer alan Çankaya-1, Çankaya-2 parklarına çocuklar için oyun grupları konuldu. Gece karanlığından yararlanarak parklarda dolaşan kötü niyetli kişileri bu mekanlardan uzaklaştırmak için aydınlatma lambaları yapılmaktadır. Bu sayede vatandaşlarımız, akşamları da eş ve çocuklarıyla parklarda vakit geçirebilecek" dedi.

Sonbahar mevsimi nedeniyle sitelerin genelinde yapılan budama çalışmalarında ortaya çıkan bitkisel atıkların da temizlendiğini anlatan Uğur Yıldırım, bunun yanında orta refüj ve kaldırımlarda bulunan bitkilerin budanıp, bakımlarının da yapıldığını dile getirdi. Mezitli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin de ilçedeki dere yatakları ve menfezleri temizleyerek ıslan çalışmalarında bulunduğunu kaydeden Yıldırım, bununla birlikte yağışlarda oluşabilecek su taşkınlarının önüne geçmeyi amaçladıklarını belirtti. Yıldırım, "Belediye olarak tüm birimlerimiz kış için gerekli çalışmalarını yapmaktalar, amacımız sorunsuz bir kış mevsimi yaşamaktır" dedi.

MEZİTLİ KIŞA HAZIRLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2010 Cuma 13:54:03
Güncelleme :22 Ekim 2010 Cuma 13:58:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?