3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Mezitli'de alt yapı çalışmaları

Mersin Su ve Kanalizasyon İşleri (MESKİ) tarafından, Mersin'in merkez Mezitli ilçesine 2008 yılının ilk 10 ayında yaklaşık 9 kilometrelik içme suyu ve kanalizasyon şebekesi döşendiği açıklandı.

İlçede gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında sık sık arıza veren hatların yenilendiği, bununla birlikte yeni yerleşim alanlarında bir süre önce başlatılan içme suyu ve kanalizasyon şebeke çalışmalarının da sürdürüldüğü bildirildi.

Çalışmaları değerlendiren MESKİ Genel Müdürü Ömer Gülay, 2008 yılının Ocak-Kasım döneminde ilçeye 4 bin 605 metrelik içme suyu şebekesi, 4 bin 665 metre de yeni kanalizasyon şebekesi döşendiğine dikkat çekti. Gülay, bu kapsamda ayrıca; Mezitli merkezde 2 bin 577 metre, ilçeye bağlı beldeler olan Kuyuluk'ta 424 metre, Davultepe'de bin 93 metre, Tece'de 431 metre, Doğlu Köyü'nde 80 metrelik içme suyu şebekesi yapıldığını anlattı.

Yine Mezitli merkezde 3 bin 735 metrelik kanalizasyon hattı yer altına döşenirken ilçeye bağlı Çiftlikköy beldesinde 290 metre, Davultepe'de 529 metre ve Tece'de 111 metre kanalizasyon şebekesi çalışmasının tamamlandığını, Pelitkoyağı'nda 2 bin 600 metre uzunluğundaki içme suyu şebeke hattının döşemesi çalışmalarının da sürdürüldüğü bilgisini verdi.

Mezitli Teknik İşler Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yılın ilk 10 ayında; 600 adet su şebeke arızasıyla birlikte 160 adet kanal bacası tamiratını gerçekleştirildiğini ifade eden Gülay, 200 adet baca temizliğinin yanı sıra 100 adet kanal arızasını giderildiğini, 150 adet su ve kanal şebeke abone bağlantısını da tamamlandığını vurguladı. Gülay, ilçedeki çalışmalar kapsamında da tıkanan toplam bin adet kanalın yeniden açıldığını, 4 bin adet de fosseptik çukuru çekimi yapıldığını belirtti.

Mersinlilere sağlıklı ve kesintisiz içme suyu verilmesini amaçladıklarını, bu kapsamda da başlatılan çalışmaları büyük bir titizlikle sürdürdükleri kaydeden Ömer Gülay, bugüne kadar yapılan altyapı çalışmalarında oldukça önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Yatırımların 2009 yılında da devam edeceğine işaret eden Gülay, insanların gündelik hayatta en fazla ihtiyaç duyduğu şeyin su olduğunu, bu nedenle de suyun tasarruflu kullanılması çağrısında buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 09:36:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?