4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mezitli'de asfalt atağı

MEZİTLİ'DE ASFALT ATAĞI

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bölgede asfaltı bulunmayan veya çeşitli nedenlerle bozulan yolları tespit ederek, altyapı durumuna göre soğuk ve sıcak asfalt çalışmasında bulunuyor.

Son olarak 75. Yıl Mahallesi'nde yürütülen çalışmaları yerinde denetleyen Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, burada ilçe genelinde yürütülen çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulundu. Tespit edilen sorun ve sıkıntıların aşılabilmesi adına zaman kaybetmeden işe koyulduklarını anlatan Yıldırım, bu noktada da en önemli sıkıntının asfalt ve kaldırım olduğunu hatırlatarak, 2009 yılında bütçede böylesi bir ödenek olmadığı için geçen yıl eksiklikleri gideremediklerini anlattı. 2010 yılı bütçemizde asfalt ve kaldırım ihalelerinin kesinleşmesinden sonra yaklaşık bir aydır ilgili tüm birimlerin ortak çalışması sonucunda ilçenin önemli bir bölümünde asfalt ve kaldırım çalışmaları gerçekleştirildiğine dikkat çeken Yıldırım, bu kapsamda da başlatılan çalışmaların oluşturulan bir program dahilinde sürdürüldüğü bilgisini verdi.

İstiklal Caddesi'nde bir kilometre uzunluğundaki yolun asfaltlandığını, bununla birlikte bölgede yaşayanların yazın tozdan, kışın da çamurdan kurtarıldığını dile getiren Uğur Yıldırım, asfaltlama işlemlerinin de en kısa sürede tamamlanacağının altını çizdi. Söz konusu çalışmaların önümüzdeki dönemde Mezitli merkezde olduğu gibi Davultepe, Tece ve Kuyuluk'ta da sürdürüleceğini ifade eden Yıldırım, yıl sonuna kadar da asfaltlama işlemlerinin büyük ölçüde tamamlanacağı kaydetti. İki tür asfaltlamada bulunulduğu belirten Yıldırım, altyapısı tamamlanmış yollara sıcak asfalt dökülürken, altyapısı henüz tamamlanmamış bölgelereyse sathi kaplama yapıldığını, buna bağlı olarak da sıcak asfaltın yaklaşık 10 kilometre, sathi kaplamanın da yaklaşık 70 bin metrekarelik bir alanı kapsayacağını söyledi.

Yıldırım, "Temel belediyecilik hizmetlerini yerine getirip, halkın var olan ihtiyaçlarını karşılayabilmek için imkanlar ölçüsünde çalışıyoruz. Önümüzdeki süreçte asfalt ve kaldırım çalışmalarımız devam edecek. Buna ek olarak; Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerimiz de çalışmalarını hızlandırdı. Sahil kıyı bandıyla ilgili olarak yürütülen çalışmalarımız da var. Bu konuda Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen projenin kabul gördü. İlgili bakanlığı da projemizi gönderdik. Gerekli onayı aldıktan sonra da projemizi en kısa sürede hayata geçireceğiz. Böylelikle sahil bandında çok ciddi çalışmalarda bulunacağız. 2011 yılına girdiğimizde de herkes yapılan değişiklikleri hissedecek" dedi.

MEZİTLİ'DE ASFALT ATAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 17:27:00
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 17:46:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?