2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mezitli'de halk otobüsleri ücretsiz

Mersin merkeze bağlı Mezitli Belediyesi’ne ait otobüsler, ihaleyi alan firmanın yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle, ikinci bir meclis kararına kadar ücretsiz taşıma yapacak. Belediye, bu amaçla otobüslere el koydu.

Mezitli Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, ihaleyle kiralanan 7 halk otobüsüne, 5 yıldır belediyeye para ödenmediği gerekçesiyle el konulduğu bildirildi. Mezitli Belediye Başkanı Hakan Demirsoy, Mezitli-Mersin arasında çalışan halk otobüsleri için 5 yıl önce ihale yapıldığını, ancak belediyeye parasının ödenmediğini belirterek, bugüne kadar ödenen miktarın sadece 40 milyar lira olduğunu bildirdi.

Demirsoy, belediyenin alacakları konusunda ısrarla üzerine gitmelerine karşın, çok hafife alındıklarını, bunun sonucunda da otobüslere el koyduklarını söyledi. Kalan borcu da haciz yoluyla alacaklarını dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Demirsoy, "Bu otobüsler zaten belediyenin malı ve biz çalıştıracağız. Bugün iki otobüs halka ücretsiz hizmet verecek. Yeni bir ücret belirleyene kadar halkımız bu otobüslere para ödemeden binsinler" dedi.

Hizmette aksaklık olmayacağını, sistemin aynı şekilde işleyeceğini, aynı güzergahların kullanılacağını kaydeden Demirsoy, "Biz kendi kafamıza göre ücret belirleyemeyiz. Mutlaka belediye encümeninin yetkisinde bir fiyat belirlemesi yaptıktan sonra yeni ücretlendirmeye geçeceğiz. Bu da tahminen 1 hafta-10 gün sürer" diye konuştu.

Otobüslerin çok kötü durumda olduğunu da belirten Hakan Demirsoy, şu anda yenileme şansları olmadığını, ileride yenilemeye çalışacaklarını, yapamazlarsa da özelleştirme yoluna gideceklerini söyledi.

Bu arada 5 yıl önce halk otobüslerinin işletme hakkı için yapılan ihaleyi Ahmet Kurt adlı şahsın kazandığını belirten belediye yetkilileri, bu şahsın Mezitli Belediyesi’ne halen 66 milyar lirası ana para, 47 milyar lirası faiz olmak üzere toplam 113 milyar lira borcu bulunduğunu bildirdiler.

MERSİN (İHA) -
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2004 Pazar 17:39:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nuretin albyrak IP: 85.105.133.xxx Tarih : 27.10.2007 11:09:06

5 verdik2 aldık 1sivil 1örenci 1 kisilikyre oturduk,