4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mezitli'de 'kurs' atağı

MEZİTLİ'DE 'KURS' ATAĞI

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi bünyesinde yer alan 'Sanat Evleri' bünyesinde farklı alanlarda başlatılan kursların devam ettiği bildirildi. Söz konusu kurslara da yoğun ilgi gösterildiği kaydedildi.

Yeni dönem için yepyeni bir yönetmelik hazırlanılarak yola çıkıldığına dikkat çekilirken, farklı branş ve alanlarda açılan kursların da bir süre önce başlatıldığı bilgisi verildi. Talep ve isteklere bağlı olarak yeni kursların da açılabileceğine dikkat çekilirken, etkinliklere katılanların da kendilerine has yetenek ve becerileri ortaya çıkartıp, kendini geliştirebilmesi noktasında fırsat sunulduğu dile getirildi. Sanat Evleri bünyesinde açılan kursları ziyaret ederek burada kursiyerlerle sohbet eden Mezitli Belediyesi Başkanvekili Yelda Özcan, kurslara gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

Yelda Özcan, "Geçtiğimiz yıllarda açtığımız kurslara gösterilen ilgi ve kursiyerlerin memnuniyeti bizim için önemliydi. Öneri ve talepler doğrultusunda bu yıl için yeni bir yönetmelik hazırladık. Hangi alanda neye ihtiyaç duyuluyor, ne talep ediliyorsa buna cevap vermeye çalıştık. Kurslarda görev alacak olan eğitmenlerimizi de özenle seçtik. Henüz kurs döneminin başında olmamıza rağmen, ortaya konulan çalışmalar bizi gelecek açısından umutlandırıyor" dedi.

Özellikle ev kadınlarının el emeği göz nuru çalışmaları satışa sunarak, buradan elde edecekleri gelirle ev ekonomilerine katkıda bulunmalarına yönelik girişimleri önemsediklerini dile getiren Özcan, konuyla ilgili olarak gerekli katkıyı belediye olarak sunabilmenin çabası içinde olduklarını anlattı. Özcan, "Kadınlarımızın açılan kurslara gösterdikleri ilgi bizleri de mutlu ediyor. El becerisi kazanarak, üretim faaliyetlerine doğrudan katılan kadınlarımız, ayrıca el emeği göz nuru ürünlerin satışında da elde ettikleri gelirle de ev ekonomilerine katkı sunma fırsatı bulacak. Tüm bunlar da bizim bu tür kursları açmakta ne kadar isabetli bir iş yaptığımızı ortaya koyuyor" diye konuştu.

MEZİTLİ'DE 'KURS' ATAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2010 Salı 16:18:04
Güncelleme :26 Ekim 2010 Salı 16:49:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?