2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mezitli'de şenlik var

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu belde şenlikleri Mezitli’de bulunan Mezitli Belediye İlköğretim Okulu’nda sahnelendi.

Mersin’de bulunan toplam 13 beldede sahnelenecek olan belde şenliklerinin 3. ayağı olan Mezitli’de yoğun ilgi gördü.Şenliklere Mezitli Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin konservatuvarı, kent orkestrası, halk oyunları ve şehir tiyatrosunun hazırlamış olduğu beldemizde şenlik var 1 ay boyunca gösterimde olacak.Kaybolan kültürümüze sahip çıkılması gerektiğini belirten Şehir Tiyatrosu Müdürü Ümit Sema Dilan “İzleyicilerimizin tiyatrodan keyif alabilmeleri için onları oyunlarımıza dahil ediyoruz.Anadolu’da yaşayan köylümüzün doğum,ölüm,bolluk ve bereket üzerine oynadıkları geleneksel gösterileri sahneliyoruz.Katkılarından dolayı Mezitli Belediyesi Başkanlığı’na teşekkür ediyorum” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve Mezitli Belediye Başkanı Dr. Hakan Demirsoy’un bütün hizmetlerinde olduğu gibi, kültür ve sanat çalışmalarına da önem verdiğini belirten Ahmet Aslan “ Tiyatro, hayatımızdaki yaşanmış olan olayların kısa kesitler halinde sahnelenmesidir, hayatın kendisidir. Mezitli Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya gereken desteği vererek, bu tür şenliklerle halkımızla iç içe olacağız” şeklinde konuştu
Mehmet Çakır - Kenthaber / Mezitli
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2005 Cuma 18:35:58
Güncelleme :8 Temmuz 2005 Cuma 18:39:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?