2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mezun olduğu okulu unutmadı!

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Adnan Öztürk, lise öğrenimini gördüğü Erdemli Lisesi'ne 40 bin YTL değerinde fizik laboratuvarı kazandırdı.

Erdemli Lisesi Konferans Salonu'nda yapılan törende bir konuşma yapan Öztürk, öğrencilere eldeki olanaklarla daha fazla imkan sağlamak gerektiğini belirterek, "Bu çocukların hepsi ülkemize faydalı birer insan olarak yetişecekler. Bunun için buradaki çocuklarımızı profesör Adnan Öztürk'ten daha ileride görmek isterim. Halkımızın da artık beklentisi bu olmalı. Erdemli çok zengin bir ilçe değil. Ancak öz kaynakları ile okullarını geliştirebilir, sınıflarını iyileştirebilir. Bilgisayar donanımlı sınıf sayıları artırılabilir" dedi.

Erdemli Lisesi'nde öğrenim gördüğü yıllarda 5 öğrenci arkadaşı ile aynı evi paylaştığını ifade eden Öztürk, zor şartlarda eğitim gördüklerini, ancak bugünkü öğrencilerin daha iyi imkanlara sahip olduğunu anlattı. Öztürk, "Gelişmiş ülkelerin hepsi eğitimde ön sıralara geçmiş durumdalar. Biz yurt dışına TIR'lar dolusu domates göndersek, karşılığında bir bilgisayar ekipmanını zor getirtebiliyoruz. Bunların hepsinin dayandığı son nokta eğitim ve teknoloji. Bir zamanlar bizden çok daha geri olan ülkeler eğitim sayesinde bizden çok daha ileri giderek bize teknoloji satar hale gelmişlerdir. Bizler de artık teknolojiyi yakalamalıyız. İlimle irfanla uğraşan bir ülke olmalıyız" diye konuştu.

Kaymakam İbrahim Özefe de, Prof. Dr. Öztürk'ü kutladığını belirterek, "Eğitime yapılan bu destekte, hayra koşmak, eğitime katkıda bulunmak ve kendini bu günlere getirenlere vefa borcunu ödemek gibi 3 önemli güzelliği bir arada görüyoruz. Öğrencilerimizden Prof. Dr. Öztürk'ü kendilerine örnek almalarını ve onun izinden gitmelerini diliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından 40 bin YTL'ye mal olan akıllı masa ve akıllı tahtanın da yer aldığı fizik laboratuvarının açılışı gerçekleştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 21:09:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ŞUAYİP SERİN IP: 88.247.51.xxx Tarih : 15.11.2008 17:39:51

Prf.Dr.Adnan ÖZTÜRK'e teşekkürler.Bir Erdemli Lisesi mezunu olarak bundan büyük bir sevinç ve mutluluk duydum.Erdemli Lisesi mezunu olmak bir ayrıcalıktır. Teşekkkürler Adnan hocam.Öğrencilerimize ve Erdemli Lisemize hayırlı olsun.Daha nice hayırlı ve vefalı insanlar yetiştirmeniz dileğiyle başarılarınızın devamını dilerim.