2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

MGC'de bayramlaşma

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) tarafından bu yıl ilk defa geniş bir katılımla organize edilen bayramlaşma töreni, iktidar ve muhalefet partisi temsilcilerini bir araya getirdi.

Törene katılan siyasi parti yöneticileri, yaklaşan yerel seçimler öncesinde birlik ve beraberlik mesajı verdi.
MGC Basın Merkezi'ndeki törene; CHP Mersin milletvekili İsa Gök, CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı, AK Parti Mersin İl Başkan Vekili Mustafa Altın, MHP Mersin İl Başkan Vekili Mustafa Tece, DSP Mersin İl Başkanı Mehmet Canbaz, İP Mersin İl Başkanı Nazmi Çakır, sendika, dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilci ve yöneticileri katıldı.


Burada konuşan MGC Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal, söz konusu etkinlikle birlikte Mersin'de yeni bir gelenek başlatmanın yanında siyasette barışı, birlik ve beraberliği sağlamak istediklerini söyledi. Ünal, "Bugün burada el ele, kol kola ve kardeşçe bir bayramlaşma yaparak aynı zamanda bir geleneğin de temellerini atmak istiyoruz. Mersin'deki siyasi partilerin temsilcileri de bu projemize sıcak baktı ve bugün bizim aramızda oldu" dedi.


Yerel seçimlerle ilgili olarak yaşanacak sürecin güzel ve tatlı bir rekabet havasında geçmesini dilediklerini anlatan Ünal, bu ortamın sağlanmasıyla da hem Mersin'in hem de Mersinlilerin kazanacağının altını çizdi. Ünal, tüm siyasi partilerin kente hizmet edebilmek için göreve talip olduğunu, aynı amaç doğrultusunda çalışan insanların bir arada olmasından da büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.
CHP Mersin Milletvekili İsa Gök ise, bayramın birlik, beraberlik, kardeşlik ve sevgi duygularını simgelediğini vurgulayarak böylesi bir birlikteliğin Mersin'in geleceğini belirleyecek bir seçim öncesinde sağlanmasının da oldukça önemli olduğuna işaret etti. İsa Gök, söz konusu birlik ve beraberliğin tüm Türkiye genelinde sağlanması ve bu durumun farkına varılması gerektiğini kaydetti.


AK Parti Mersin İl Başkan Vekili Abdullah Altın, Mersin'e hizmet etme iddiasındaki insanların bir araya gelip birlik ve beraberlik mesajları vermesinin oldukça anlamlı olduğunu belirterek parti olarak da uzlaşmadan, kardeşlik ve sevgiden yana olduklarını dile getirdi.


Bayramların amacının birlik ve beraberlik duygularının ön plana çıkarılarak insanların birbirine kenetlenmesi olduğuna işaret eden CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı da Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini ve bu süreçte de ülke insanının her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Şanlı, özellikle Mersin'deki siyasi partilerin doğru bir siyaset anlayışıyla hareket etmesi, kent yararına yapılan projelere destek olması ve tüm bunların yanında da kent için ortak hareket etmesinden yana olduklarını söyledi.


MHP Mersin İl Başkan Vekili Mustafa Tece ise bayramların birlik, sevgi ve kardeşlik günü olduğunu ifade ederek, "Birliği, sevgiyi ve kardeşliği Mersin'e ve kentte yaşayan insanlara yaymak zorundayız. Bu noktada kentte yeni bir geleneğin de temeli atıldı. İnşallah daha güzel ve daha yaşanılır bir Mersin'i hep birlikte kurarız" diye konuştu.
Geride kalan Ramazan Bayramı'nda parti olarak bir ilke imza attıklarını ve kentteki diğer siyasi partilerle bayramlaşmaya gittiklerini hatırlatan DSP Mersin İl Başkanı Mehmet Canbaz da bayramların küskünlerin barıştığı, dargınlıkların giderildiği ve her şeyden de önemlisi birlik ve beraberliğin sağlandığı günler olduğunu belirtti.
Canbaz, önümüzdeki süreçte yapılacak olan yerel seçimlerde başarılı olan ve hak eden kişilerin yönetime gelmesinden yana olduklarını da sözlerine ekledi.
İP Mersin İl Başkanı Nazmi Çakır da, bayramların sevgi ve kardeşlik duygularının pekiştiği, insanların bir arada geldiği günler olduğuna işaret ederek bu noktada Mersin'de yaşayan insanların, kenti yönetme iddiasındaki siyasi partilerin bir araya gelmesinin oldukça önemli bir gelişme olarak gösterdi.


Konuşmaların ardından bayramlaşma törenine geçildi. Etkinlik, düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 13:41:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?