5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

MGC'de Ünal güven tazeledi

Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde (MGC) başkan değişmedi. Tek listeyle gidilen ve açık oylama usulüyle gerçekleştirilen seçimlerde mevcut başkan Ahmet Ünal, yeniden başkanlık görevine getirilerek güven tazeledi.

MGC Basın Merkezi'nde gerçekleştirilen kongreye 160 üyenin 130'u katıldı. Divan Başkanlığı'nı Mete Aktaş'ın üstlenmiş olduğu genel kurulda aynı zamanda da tüzük tadilatı da gerçekleştirildi. Oybirliğiyle kabul edilen değişiklikle birlikte cemiyet başkanlığını daha önce yapanların 1 dönem, yapmayanların da 2 dönem başkanlık yapabileceği, dönem başkanlığının da 3 yıl olması kararı alındı.

Kongrede konuşan MGC Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal, başarının ancak kurumlarla mümkün olabileceğine dikkat çekerek, Mersin'de gazetecilik mesleği icra edenlerin kurumunun da MGC olduğunu hatırlattı. Ahmet Ünal, bugün gelinen noktada Türkiye'de gazeteciliğin en geri olduğu illerin arasında Mersin'in de yer aldığını ve kentte gazetecilik mesleğinin hak ettiği yerde olmadığını, bu durumun da ciddi bir sorun olduğunu vurguladı.

Kentteki 5 yerel televizyonun hala uyduda yer almamasının yanında kentteki hiçbir gazetenin günlük baskısının 20 bine ulaşmamasının da gazeteciliğin bir ayıbı olduğunu savunan Ünal, "Mersin'de gazetecilik anlamında gerçekten de çok büyük sorun ve sıkıntılar var. Biz tüm bunları aşabilme adına arkamıza aldığımız rüzgarla birlikte göreve geldik. 8 aylık zaman diliminde yapmış olduğumuz çalışmalarla birlikte MGC'yi adeta bir marka haline getirdik. Kısacık zaman diliminde 576 etkinlik gerçekleştirdik. Özel bir hastaneyle yapmış olduğumuz anlaşmayla birlikte bin 452 kişi ücretsiz muayene ettirdik. Hedeflerimiz bitmedi ve daha yapacak çok işimiz var" dedi.

Başarının ancak birlik ve beraberlikle mümkün olabileceğini kaydeden Ünal, bu durumun sağlanamaması halinde de hiçbir şey yapılamayacağını dile getirdi. Ünal, Mersin'de gazetecilik mesleğini icra edenlerin birbirine destek olup, ortak hareket etme yerine birbirine engel olduğu ve kendi deyimiyle de birbirine hançer saplayıp, ayaklarına kurşun sıktığının altını çizdi. Bu duruma artık bir son verilmesi adına yola çıktıklarını ve Mersin'de birlikteliği sağladıklarını anlatan Ünal, üyelerden aldıkları güçle de engelleri bir bir aşacaklarını da sözlerine ekledi.

MGC eski Genel Sekreteri Mustafa Özgür de yapmış olduğu konuşmasında eleştirinin her zaman olması gerektiğini ifade ederek, "Biz, birbirimizi eleştirmeliyiz. Eğer bunu yapamazsak o zaman kentteki siyasileri ve bürokratları nasıl eleştireceğiz. Bu hakkı kendimizde nasıl bulacağız? Ancak eleştirileri ahlakı ve hukuki çerçevede yapılmalı" dedi.

Tüzükle ilgili olarak yapılmak istenen değişikliklerin daha önce kendilerine iletilmesinin daha doğru olacağını, böylelikle de değişikliklere herkesin katkıda
bulunabileceğini savunan Özgür, üye sayısıyla ilgili sıkıntısını da dile getirdi.
Konuşmaların ardından başkanlık seçimine geçildi. Açık oylama usulüyle gerçekleştirilen seçimlerde; mevcut başkan Ahmet Ünal'ın hazırlamış olduğu liste salonda bulunan toplam 130 üye tarafından oybirliğiyle kabul edildi. Ünal'ın hazırlamış olduğu listede ise şu isimler yer aldı: "Ünal Akdağ, Mehmet Işık, Beycan Üçkardeş, Abdi Satıroğlu, Abdullah Biçer, Nevzat Gilik, Rüştü Aydın, Suat Yıldız, Fatih Rüştü Şahin ve İbrahim Yalçıner.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 18:19:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?