5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

MHP adayından 'oy kullanın' uyarısı!

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 29 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerin kent açısından çok önemli olduğunu ifade ederek, herkesin birbirini ikna ederek sandığa gidip oy kullanması önerisinde bulundu. Tuna, seçime katılım ne kadar yüksek olursa Türkiye'de ve Mersin'de de demokrasinin o derece oturmuş olacağını savundu.

Alsancak, Çukurova ve Çağdaşkent Mahalleleri'nin yanı sıra Gimem Sitesi'nde gerçekleştirilen seçim çalışmalarının yanı sıra MHP Mersin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Muğdat Mitingi'ne katılan Hamit Tuna, burada vatandaşlarla bir süre sohbet ederek, 5 yıllık başkanlık döneminde yapmış olduğu çalışmalar ve hayata geçirilen projeler hakkında bilgi verdi.

Bugüne kadar yapmış olduklarının, gelecekte neler yapabileceklerinin de bir göstergesi olduğunu savunan Tuna, Toroslar'ın her mahalle ve sokağına hizmet götürdüklerini ve halktan yana bir duruş ortaya koyduklarını dile getirdi. 29 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerin Mersin açısından oldukça önemli olduğunu kaydeden Tuna, bu nedenle oy kullanacakların; TC kimlik numarası yer alan nüfus cüzdanlarına sahip olması gerektiğini hatırlatarak, vatandaşlardan bu konuda gerekli duyarlılığı göstermelerini istedi.

Tuna, "Mersin adına çok önemli olan bu seçimde son günlerde yapacağımız faaliyetlerde çok önemli. Eşimizi, dostumuzu ikna etmemiz, onları sandığa götürmemiz ve demokrasinin Türkiye'de tam oturduğunu ispat etmemiz lazım. Demokrasinin Türkiye'de tam olduğunu ispat için katılım oranı ne kadar yüksek olursa hakikatken ülkede ve şehrimizde demokrasi o anlamda oturmuş demektir" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçmenlerin kimlik numarası taşıyan belgeyi de yanlarında bulundurmalarını zorunlu kıldığını hatırlatan Tuna, oy kullanılabilmesi için de TC kimlik numarası olman nüfus cüzdanları veya aile bildirim formanın bulunması gerektiğini ve tüm bunlara dikkat edilmesi uyarısında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 18:01:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?