4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

MHP'den 'güçbirliği' çağrısı

MHP'NİN 'GÜÇBİRLİĞİ' ÇAĞRISI

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 'güçbirliği' çağrısının parti tabanında ve bir şekilde partiden kopmuş insanlarda heyecan yarattığını belirterek, "Çağrımız sadece siyasi değildir, siyasetin içinde olsun ya da olmasın herkes içindir" dedi.

Şandır, MHP Mersin eski il başkanlarından Kamil Hayati Aydın ile birlikte Mersin'de katıldığı bir radyo programında, 'güçbirliği' çağrısının Mersin'de etkisini göstermeye başladığını söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 'millet ve devletin bekası için güç birliği" çağrısının parti tabanında ve bir şekilde partiden kopmuş insanlarda heyecan yarattığını ifade eden Şandır, "Çağrımız sadece siyasi değil, siyasetin içinde olsun ya da olmasın herkes içindir. Biz kimseye 'gelin MHP'ye katılın' demiyoruz. Türk ve Müslüman kimliğin ile bu topraklarda bağımsız yaşamak istiyorsan, kendi emeğinle, kendi toprağında ailenle ve onurunla ekmeğini kazanmak istiyorsan gel güç birliği yapalım diyoruz.

Bu çağrı herkes içindir" diye konuştu.

2011 yılında yapılacak genel seçim çalışmalarına başladıklarını belirten Şandır, yapılmayanları bir kenara bırakıp MHP olarak neler yapacaklarını halka madde madde anlatacaklarını dile getirerek şunları söyledi: "Lider Türkiye, sadece MHP'nin iktidarı ile mümkün. Bunu halkımıza anlatıp aynı hatayı tekrar yapmamaları için düşünmeye, yaşanan olumsuzlukları tekrar değerlendirmeye davet ediyoruz. Geçen 8 yıllık sürede iş, aş, gelir artmamış, aksine borçlu insan sayısı artmıştır. Cezaevlerinde bulunan tutuklu

sayısı 2002'de 60 bin, şimdi 123 bindir. Her şey iyiyse bu artış neden? Hapishanedeki tutuklu ve hükümlü sayısına baktığınızda yüzde 85'i karşılıksız çek ve senetten dolayıdır. 'İyiyiz' diyip gülüp oynamanın manası yok. Tablo ortadadır."

CHP'nin son durumunu da değerlendiren Şandır, sözlerine şöyle devam etti: "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Paris'te iki suçlu ve hükümlünün mezarlarını ziyaret ediyor. Sanatçı kimlikleri onları kurtarmaz. Bu ziyaret ile onların suçlarını kutsuyorsa Sayın Bahçeli'nin ifadesi ile 'bu hapishaneler vatan hainleri ile dolu, git onları da ziyaret et.' Bugün Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP, artık küresel güçlere karşı olamadığı gibi küresel güçlerin projelerine engel değildir. Dahası, AK Parti'nin ortaya koyduğu

siyasetin yandaşıdır. Şu an CHP'nin iktidar olması ile AK Parti'nin iktidar olması arasında hiçbir fark yoktur."

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2010 Cumartesi 16:05:00
Güncelleme :20 Kasım 2010 Cumartesi 20:46:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?