5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

MHP'li Şandır, Mersin'de

MHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ ŞANDIR, MERSİN'DE

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, PKK terör örgütünün 25 yılda 40 bin insanı katlederek gerçekleştirmeye çalıştığı düşüncesini AK Parti hükümetinin siyasetle yapmaya çalıştığını iddia etti.

Bayramlaşma törenine katılmak üzere Mersin'in Erdemli ilçesine gelen MHP Mersin Milletvekili ve Grup Başkanvekili Şandır, hükümete yüklendi. Şandır konuşmasında, "1974 yılında kurulan PKK diye bir örgüt 1984 yılında ağır silahlarla Şemdinli ve Eruh ilçelerine saldırıda bulunmuştur. Bu örgüt o yıllarda dedi ki bu toprakların üzerinde Kürtlere dayalı bir devlet kuracağız. Biz Türk değiliz. Siz bizim hakkımızı gasp ettiniz, birinci dünya savaşı sonrasında siz bizim devlet kurmamızı engellediniz ve biz şimdi

bir mücadele ile bu devleti kuracağız diyerek PKK Türkiye'ye saldırdı. Bu basit bir hadise değil. O günkü iktidar ve güvenlik güçleri bunu anlayamadı ve basit bir terör olayı olarak gördü. 25 yılda 40 bin insanımızı katlettiler. Çocuk demeden, sivil demeden, kadın demeden, silahlı kuvvetlerimizi, öğretmenlerimizi koruyucularımızı katlettiler. Amaçları ne idi: Bu bölgede bir Kürt devleti kurmak. Ama başaramadılar. Devletimiz ve kahraman güvenlik güçlerimiz yıllarca yurdumuzu ve vatanımızı savundu. İnsanımız

da kayıplara rağmen devletine sahip çıkarak destek vermekten geri durmadı. Her gün verilen şehitlere rağmen vatandaşımız Allah devletimize zeval vermesin dedi. Ama PKK'nın kan akıtarak 25 yıldır başaramadığını şimdi bizim oylarımızla iktidar olmuş AKP iktidarı siyaset üreterek gerçekleştirmeye çalışıyor" diye konuştu.

Başbakan'a sorulan soruların kendisini kızdırdığını söyleyen Şandır, "Başbakan'a sürekli sorular soruyoruz ve Başbakan kızıyor. Şimdi yine soruyoruz: Bu Kürt açılımını neden bu yıl başlattınız? 7 yıldır iktidardasınız, neden bu yıl başlattınız? Hep soruyoruz, Başbakan kızıyor, ağzını kapatarak bize küfrediyor. O sözü de kendisine yedireceğiz, o küfrü kendisine yedireceğiz. Yaptığı bütün kötü sözleri kendisine iade ediyoruz" şeklinde konuştu.

MHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ ŞANDIR, MERSİN'DE
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2009 Cumartesi 17:30:05
Güncelleme :28 Kasım 2009 Cumartesi 18:08:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?