4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

MHP'li Şandır'dan istifa daveti

MHP'Lİ ŞANDIR HÜKÜMETİ İSTİFAYA DAVET ETTİ

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, "Türkiye, her geçen gün kan kaybetmektedir. Bunun sorumlusu siyasi iktidardır. Başbakan erdoğan istifa etmeli, Türkiye erken seçime gitmelidir" dedi.

Şandır, partisinin Mersin İl Başkanlığı'nda düzenlediği toplantıda, son yaşanan terör saldırılarını değerlendirdi.

Mehmet Şandır, "Bölücü terör örgütünü şiddet ve nefretle kınıyoruz. Eli kanlı katillere mutlaka gereken cevap verilecektir. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır, kalmamalıdır da. Bölücü terörün kökü kazınmalı ve akıttığı kanın hesabını vermelidir. Bölücü terörün son günlerde artan saldırılarının nedeni; siyasi iktidarın bölücü terör karşısında gösterdiği zafiyettir. Başlatmış oldukları;

'Demokratik Açılım' bize göre; 'PKK Açılımı', ne yazık ki, bölücü teröre cesaret verdiği gibi terör örgütünün kendi kararı doğrultusunda Türkiye genelinde saldırılarını yoğunlaştırmıştır. Türkiye, her geçen gün kan kaybetmektedir. Bunun sorumlusu siyasi iktidardır. Son saldırının da sorumlusu AK Parti İktidarı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır ve millete karşı hesap vermek durumdadır" dedi.

 

"DEMOKRATİK AÇILIM SAFSATASINDAN DERHAL VAZGEÇİLMELİDİR"

Artan terör saldırıları karşısında Türk milletinin bir varlık ve birlik telaşına düştüğünü öne süren Şandır, "AK Parti'nin iktidarından bu yana geçen 8 yıllık zaman diliminde Türkiye teröre 800 şehit verdi. Bu da gösteriyor ki; AK Parti'nin her uygulaması ve takip ettiği her politika yanlıştır. Bu yanlışın sonucu ülkemiz kan kaybetmektedir. Bunun hesabını AK Parti vermelidir. MHP olarak hükümete çağrıda bulunuyor ve bu 'PKK Açılımı' safsatasından vazgeçsinler. Vazgeçtiklerini, açılımı durduklarını hemen

ilan etmeleri gerekiyor. 24 Haziran'da yapılacak olan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı, pazartesi gününe alınarak konu burada geniş kapsamlı olarak ele alınıp, tedbirler de karara bağlanmalıdır. Bize göre Türkiye saldırı altındadır ve bu saldırılar hızla artacaktır. Buna karşı da tedbirler en keskin şekilde alınmalıdır" diye konuştu.

 

"GÜNEYDOĞU ANADOLU'DA OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLMELİ"

Bugün Türkiye'de yaşanan olayları; 'olağanüstü bir durum' olarak nitelendiren Şandır, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da da terör örgütü PKK'nın saldırılarını yoğunlaştırdığı bölgelerde 'Olağanüstü Hal' ilan edilerek, yine olağanüstü tedbirlerin alınmasını istedi. İktidarın, bölücü terör örgütüyle mücadelede başarısız olduğunu iddia eden Şandır, bu durumun kabul edilerek hükümetin bir an önce istifa etmesi ve zaman kaybedilmeden de erken seçime gidilmesi talebini tekrarladı. Şandır, "Bu saldırının, bu akan

kanın sorumlusu AK Parti İktidarı'nın bakanlarıdır ve istifa etmelidir. Yaşananların baş mimarıysa Sayın Başbakan'dır ve derhal istifa etmelidir. Türkiye'yi AK Parti iktidarından kurtarmak, ülkenin en acil sorunudur. Türkiye, bugün AK Parti İktidarı yönetiminde hızla kan kaybetmekte, saldırıların da odağı haline gelmektedir" dedi.

 

"KUZEY IRAK'A KARA HAREKATI YAPILIP, PKK KARARGAHI DAĞITILMALI"

İskenderun'daki askeri birliğe yönelik saldırının oldukça önemli olduğunu, aynı saldırının yarın Mersin'de, İzmir'de, İstanbul veya Ankara'da da tekrarlanmayacağını hiç kimsenin iddia edemeyeceğini vurgulayan Şandır, bugün gelinen noktada da Türkiye'de bir 'iç karışıklık' konusunun tartışıldığını savundu. 'Demokratik Açılım'dan vazgeçildiğinin resmi olarak açıklanması gerektiğini iddia eden Şandır, terör örgütünün son dönemlerde artan saldırılarının arkasında Kuzey Irak'ın olduğunu, bu nedenle de Kuzey

Irak'ta kara harekatı düzenlenerek burada 'Geçici Güvenlik Bölgesi' oluşturulması gerektiğini, Kandil'e operasyon düzenlenerek PKK'nın karargahın da dağıtılmasının bir zorunluluk olduğunu söyledi.

 

"HABUR SINIR KAPISI DERHAL KAPATILMALIDIR"

Kuzey Irak'taki yönetimden de yaşananlar nedeniyle hesap sorulmasını isteyen Mehmet Şandır, tüm bunların yanında PKK'nın güç aldığı tüm kaynakların kontrol altında tutulması, Habur Sınır Kapısı'nın da derhal kapatılması gerektiği görüşünü savundu. Türkiye'nin yoğun bir saldırı altında olduğunu ve bu nedenle de sürekli kan kaybettiğini öne süren Şandır, bugün 8 şehit verildiğini, yarın bu sayının 28 veya 108 olmayacağının da hiç kimse garantisini veremediğini kaydetti.

Gazetecilerin sorularına da yanıt veren Şandır, terör saldırılarının arkasında İsrail'in olduğu yönündeki iddiaların kendisine hatırlatılması üzerine, şu görüşleri dile getirdi:

"Bölücü terörün örgütün arkasında dış güçlerin olduğunu biliyoruz. Bu İsrail'dir, küresel güçlerdir. Türkiye'nin birliğini parçalamak isteyen kim varsa (bunun adının Büyük Ortadoğu Projesi olduğunu biliyoruz) bölücü terör örgütü PKK'yı taşeron olarak kullandıklarını da biliyoruz. İskenderun'daki saldırıyı İsrail'in yaptığını söylemek ileri bir çıkarım olur. Bunu PKK, yeni kendi kararı doğrultusunda yapmıştır. PKK'nın saldırıları üzerindeki dikkati dağıtmak için İsrail'i ifade etmek yanlış olur. Bu

saldırılar PKK'nın saldırılarıdır, örgütün de arkasında Büyük Ortadoğu Projesi vardır. Ne yazık ki, bu projenin eş başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır."

 

"AMERİKA İSTİHBARATI BİZE DEĞİL, BİZİM İSTİHBARATIMIZI PKK'YA VERİYOR"

Terörle mücadelenin bir milli mesele olduğunun altını çizen Şandır, terörle mücadelede ne yapılacaksa Türkiye'nin kendi kaynakları ve yine kendi kararlarıyla yapması gerektiğini, bu noktada da Türkiye'nin 'istihbarat bağımlılığı'ndan da hızla kurtulması, Amerika ile yapılan anlık istihbaratındaki işbirliğininse Türkiye'nin aleyhine çalıştığını iddia etti. Şandır, "Görülmektedir ki; Amerika istihbaratı bize değil, bizim istihbaratımızı PKK'ya vermektedir. Bu nedenle hükümetin aklını başına toplaması

lazım. Kendi kaynaklarımıza dayalı istihbarat ve güvenlik güçlerimiz de bu bölücü teröre karşı bir mücadele vermeli ama bu müzakere olmamalı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2010 Cumartesi 15:43:03
Güncelleme :19 Haziran 2010 Cumartesi 16:46:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
RÜSTEM IP: 85.106.181.xxx Tarih : 19.06.2010 18:01:30

MHP LİLERDE GENEL BAŞKANDA OLMAK ÜZERE BİR ERKEN SEÇİM HEVESİ VAR AMA HADİ HAYIRLISI