3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

MHP'li Vekil'den MGK önerisi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin milletvekili Behiç Çelik, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreterliği'nin bugünkü etkinliğinin artırılması gerektiğini vurguladı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı'nın kadın mı yoksa erkek mi olacağı tartışmalarının bir kenara bırakılması gerektiğini savunan Çelik, bunun yerine kurumun temel sorunlarına çözüm aranması gerektiğini vurguladı.


Behiç Çelik, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda görüşülen MGK Genel Sekreterliği ve MİT Müsteşarlığı bütçeleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. MGK Genel Sekreterliği için 2009 yılında öngörülen ödeneğin 12 milyon 295 bin YTL olduğuna dikkat çeken Çelik, MGK'nın milli güvenlikle ilgili kararların alınması ve bu konuda koordinasyonun sağlanması noktasında Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu'na yardımcı olmak üzere kurulduğunu hatırlattı.


Çelik, devletin bekası, milletin güven, huzur ve mutluluğu için devlet yapılanması içerisinde yer alan MGK'nın bu etkinliğinin muhafaza edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Ne yazık ki MGK'nın etkinliğini azaltmasına yönelik girişimler, devlet surlarında hasım güçlerin kolayca gedikler açmasına yol açmıştır. Milli güvenlik siyasetinin belirlenmesi yetmemektedir. Tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından bunun ne ölçüde başarıldığının izlenmesi, varsa eksiklerin giderilmesi lazım" dedi.
Milli güvenlik siyasetiyle Türkiye'nin saygın ve güvenilir bir konuma kavuşabileceğinin altını çizen Behiç Çelik, bununla birlikte milli varlığın ve milli bütünlüğün uluslararası arenada başta siyasi, sosyal, kültürel ve ekonomik olmak üzere tüm alanlardaki menfaatlerinin ve ahdi hukukunun her türlü iç ve dış tehditlere karşı korunmasının da sağlanacağı savundu.


Çelik, MGK'nın etkisizleştirilmek istendiğini tekrarlayarak açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Haklarını ve kuruluş felsefesini zinde tutan bir devlet yapısı olsa hiç vatanımızda Ermenilerden özür dileme imzacıları türeyebilir miydi? Hükümete tavsiyemiz; derhal derlenip toparlanmaları, MGK'nın etkinliğini artırarak her türlü saldırıyı karşılayacak donanım ve birikime ulaştırılmasıdır."


Vatan sathında insanların barış ve güven içinde yaşabilmesi, devletin varlığını sürdürebilmesi için; kendine yönelik iç ve dış tehdit unsurlarına karşı direncin artırılması ve tüm bunlara karşı istihbari faaliyetlerin oldukça önemli olduğunu anlatan Çelik, MİT Müsteşarlığı ile ilgili açıklamalarda da bulundu.


Bugün müsteşarın kadın mı yoksa erkek mi olacağı yönündeki tartışmaların bir kenara bırakılarak kurumun temel sorunlarına çözüm aranması gerektiğine işaret eden Behiç Çelik, istihbarat çalışmalarında güçlü mali kaynaklarla birlikte güçlü insan kaynağına sahip bir MİT'in, devletin ve milletin bekasının güvence altına alınmasında önemli katkılar sunduğunu söyledi

İha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 11:42:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?