8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

MHP'liler zafer şöleninde coştu

Mersin'in Çamlıyayla ilçesine bağlı Sebil beldesinde, Tarsus ve Sebil belediyeleri tarafından düzenlenen 11. Geleneksel Çamlıyayla Zafer Şöleni, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Sebil'in Zevzek mevkisinde gerçekleştirilen şölene; MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, MHP Mersin Milletvekilleri Akif Akkuş, Kadir Ural ve Behiç Çelik, MHP MKYK Üyesi Ahmet Barış Sanal, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Kerkük'ün Yenitisin Belediye Başkanı Necdet Akkoyunlu, MHP İl Başkanı Mahmut Tat, MHP Tarsus İlçe Başkanı Fatih Yıldırım, belde belediye başkanları, oda ve dernek başkanları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan şölen, dualarla devam etti. Ödüllü Türkmen oyunlarında, vatandaşlar hediyeleri kapmak için kıyasıya mücadele etti.

Zafer Şöleni'nde konuşan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, büyük zaferden bu yana 85 yıl geçmiş olmasına rağmen, zaferin belleklerde güncelliğini koruduğunu söyledi. Kocamaz, "Bu zafer ve şölen, Türk’ün kendisine dönüşünün ifadesidir. Titreyip kendimize dönmek gayesiyle tertiplenen bu zafer şölenimiz, hepimiz ve ülkemiz için inşallah hayırlara vesile olacaktır” dedi.

Kocamaz, bu dünyada her şeyin mal ve para olmadığını, bunların dışında uğruna ölünebilecek daha kutsal değerler olduğunu söyledi.
MHP Mersin Milletvekili Akif Akkuş ise, 30 Ağustos Zaferi'nin, Türk'ün esir edilemeyeceğinin ifadesi olduğu belirtti. MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır da, bu zafer ve şölenin, bu toprakların ebediyen Türk yurdu olduğunun ve öyle kalacağının ifadesi olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Kosova Kültür Dernekleri Malesiya Halk Oyunları Ekibi gösteri yaparken, Abdi Çemen, Aybüke, Mine Koşan, Ferdi Tayfur ve Mustafa Yıldızdoğan seslendirdikleri şarkılarla şölene katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2007 Cuma 14:01:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?