30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

MHP'nin hedefi en az 7 vekil

MHP'NİN HEDEFİ MERSİN'DE EN AZ 7 MİLLETVEKİLİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin İl Başkanı Mahmut Tat, haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerde parti olarak Türkiye'de tek başına iktidar olmayı, Mersin'de de yine birinci parti olarak en az 7 milletvekilliği kazanmayı hedeflediklerini söyledi.

Tat, parti binasında Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve partililerin katıldığı toplantıda, haziran ayında yapılacak olan seçimlerde uygulanacak parti programı ve çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. MHP'nin bugünlere kolay gelmediğini, önüne ardı ardına çıkarılan engelleri bir bir aştığını ifade eden Tat, "Ne var ki bizi yok etmeye çalışanlar, üzerimize kinlerini kusanlar, ülkücüyü hakir görenler, her dönemde mağlubiyetin sillesiyle soluksuz kalmışlardır" dedi.

MHP'nin tek başına iktidarının artık bir zorunluluk olduğunu savunan Tat, geleceğin lider ülke idealinin gerçekleşmesinin buna bağlı olduğunu kaydetti. 'Sesime kulak ver Türkiye' nidalarıyla yola çıktıklarını ifade eden Tat, "Etnik tahrikçi fesada izin ve fırsat vermeyeceğiz. Ebedi vatanımızda milli birliğimizi ve kardeşliğimizi koruyacağız. Bölücülüğü defedeceğiz, Türk milletinin bir ve kardeşçe yaşaması için her türlü fedakarlığı yapacağız. Her insanımızı aziz bileceğiz, saygı duyacağız ve kıymet vereceğiz. Hiçbir vatandaşımızı diğerinden ayrı görmeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun Türkiye'ye sahip çıkacağız" diye konuştu.

Mahmut Tat, Türkiye'nin bölgesinde ve küresel planda güç merkezi olması için mücadele edeceklerini de belirttiği konuşmasında, parti programında yer alan projeler hakkında da bilgiler verdi. İktidara geldikleri taktirde uygulayacakları sosyal ve ekonomik desteklerin maliyetinin 73 milyar 570 milyon lira olduğunu ifade eden Tat, bu kaynağın belirledikleri 9 ana kalemden karşılanacağını söyledi.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin seçimlere yönelik sorularını da yanıtlayan Tat, aday tespiti konusunda şu ana kadar parti merkezinin açıkladığı her hangi bir karar bulunmadığını hatırlatarak, "Ancak tahmin ediyoruz ki, parti üyesi olan tüm arkadaşlarımız, internet üzerinden kendi şifreleri ile birlikte bir ön oy kullanacaklar. Bunun yanında kamuoyu araştırması yapılacak, bir de sanıyorum teşkilatlarımızdan bir temayül alınacak" dedi. 2011 yılı haziran ayında yapılacak olan seçimlere dayalı teşkilat programlarını hazırladıklarını ve toplantılarda bunu ilçe başkanlarıyla paylaştıklarını dile getiren Tat, şöyle devam etti; "Hem Türkiye'de hem de Mersin'de tek başına iktidar olmayı gerçekleştirecek oranda oy almayı planlıyoruz. Bu kapsamda Mersin'de en az 7 milletvekilliği kazanmayı hedefliyoruz. Şu anda Mersin'de açık ara birinci partiyiz. Amacımız bu arayı daha da arttırarak sayısal üstünlüğümüzü her noktaya taşımak."

Mahmut Tat, seçimlerde kendisinin milletvekili adayı olmayacağını da ifade ederek, teşkilatının başında olduğunu ve güzel bir diyalogla MHP'yi bugünlere getirdiğini söyledi.

MHP'NİN HEDEFİ MERSİN'DE EN AZ 7 MİLLETVEKİLİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2011 Çarşamba 16:01:03
Güncelleme :2 Şubat 2011 Çarşamba 16:48:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?