3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

MHP'nin iktidar sevdası

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, parti olarak 'tek başına iktidar' olma sevdasından hiçbir zaman vazgeçmediklerini ifade ederek, "Türkiye'de MHP tek başına iktidar olacaktır ve bu iktidar yürüyüşünü de Mersin'den başlatacağız" dedi.

Mehmet Şandır, partisinin Mersin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. İl binasındaki törende, MHP Mersin milletvekilleri Behiç Çelik ve Akif Akkuş da hazır bulundu. Ülke gündeminin yanında yaklaşan yerel seçimlere yönelik değerlendirmelerde bulunan Şandır, 2008 yılının Türkiye açısından siyasi ve ekonomik krizin yanı sıra belirsizlik, çalkantı ve gerginliklerle geçen 'kayıp bir yıl' olduğunu vurguladı. Şandır, bugün gelinen noktada siyaset kurumunun tıkandığını, kronik ve acil sorunlara çözüm üretilemediğini, tüm bunların yanında da Türkiye'nin önünü açacak ve ülkeyi rahatlatacak adımların atılamadığını savundu. Çekişme ve gerginliklerin siyasi hayata yön verdiğini belirten Şandır, toplumun ayrıştırılarak çatışma ve kutuplaşmaların oluşturulduğunu, bu durumun da Türkiye'ye büyük zarar verdiğini kaydetti.

Türkiye'nin bugün geldiği noktada çok da güzel şeylerin söylenemeyeceğini vurgulayan Mehmet Şandır, ülkenin küresel bir kriz tehdidiyle karşı karşıya olduğunu, belirsizlik ve istikrarsızlığın insanları karamsarlığa ittiğini savundu. Şandır, 2009 yılının Ocak ayından itibaren Türkiye'deki fabrika ve işyerlerinin ardı ardına kapısına kilit vuracağını, işsizlik olgusunun da gündün güne artacağını ve insanların ekmeği dahi arar hale geleceğini ileri sürdü. Türkiye'nin geleceğine sahip çıkma sorumluluğunu MHP'nin yerine getireceğini söyleyen Şandır, "Türkiye'de tek başına iktidar olma sevdasından hiçbir zaman vazgeçmedik. Türkiye'de MHP tek başına iktidar olacaktır ve bu iktidar yürüyüşünü de Mersin'den başlatacağız. 243 bin oy oranıyla şu an Mersin'de birinci partiyiz. Kentteki 70 belediyenin 45'inde iktidarız. Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni alacağız, bununla birlikte merkez ilçe belediyelerinin hepsini de alıp, Mersin'de 5-0 yapacağız. Buna inanıyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Siz Mersin'i MHP'ye verin, biz de size Türkiye'yi verelim" dedi.

Konuşmaların ardından MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mahmut Tat'ın yanı sıra merkez ilçe belediye başkanlıklarına aday gösterilen isimler partililere tanıtıldı. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, MHP'ye yeni katılanlara da parti rozeti taktı. Tören, bayramlaşmanın ardından sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2008 Salı 18:12:40
Güncelleme :9 Aralık 2008 Salı 18:42:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?