30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Mikro kredi dağıtımı sürüyor

MİKRO KREDİ DAĞITIMI SÜRÜYOR

Mersin İl Özel İdaresi öncülüğünde İçel El Sanatları ve Eğitim Vakfı tarafından yürütülmekte olan ve 2007 yılından bu yana uygulanan “Yoksullar İçin Mikro Kredi” projesi sürüyor. Bu kapsamda Tarsus’ta 12 kadına daha kredi desteğinde bulunuldu.

Tarsus Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen kredi dağıtım töreninde konuşan Mikro Kredi Uygulama Merkezi Şube Müdürü Nurten Keskin, projede kadınların kendilerine güvenlerini sağlayarak çalışıp bir gelir elde etmeleri ve aile ekonomisine katkı sağlamalarının amaçlandığını vurguladı.

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ve İlçe Özel İdare Müdürü Şemsettin Erdoğan’ın da katıldıkları toplantıda konuşan Nurten Keskin, Tarsus 2009 yılında 9 bayanın kredi kullandıklarını, bugün ise sayının toplamda 31’e yükseldiğinin altını çizdi.

Keskin, “Mikro kredi 1 yıl için verilir ve ödemeler 50 haftada yapılır. Bir kişiye verilecek kredi miktarı, başvuru sahibinin kuracağı iş esas alınarak 500 veya 1000 TL’dir. Krediden faydalanan kadınlar yaptıkları işler doğrultusunda İş-Kur veya Halk-Eğitim Merkezi gibi kurumlarla birlikte düzenlenen mesleki eğitim kurslarına alınmaktadır. Böylece hiçbir mesleği olmayanlar meslek öğrenmekte, diğerleri ise yaptıkları işin eğitimini alarak daha profesyonel bir şekilde üretim yapmaktadır. Mikro Kredi kullanan kadınların daha büyük ölçekli işyerleri açması için projeler de yapılmaktadır” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2011 Cumartesi 12:05:04
Güncelleme :23 Nisan 2011 Cumartesi 15:42:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?