8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Mikro kredi mutluluğu

Mersin Valiliği tarafından kadınların ekonomik özgürlüklerini yakalayabilmeleri ve toplum içindeki hak ettikleri yeri alabilmeleri amacıyla başlatılan mikrokredi uygulamasında, 24 kadına daha bin YTL'lik kredi verildi.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen mikrokredi dağıtım törenine Vali Hüseyin Aksoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Zahteroğulları, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü Strateji Daire Başkanı Zehra İmamoğlu ile kredi alacak olan kadınlar katıldı. Bugüne kadar 105 kadının uygulamadan yararlandığı projede, 24 girişimci kadın daha kredi imkanından faydalanma şansı buldu.

Törende konuşan Vali Aksoy, İl Özel İdaresi tarafından 2007 yılı içinde bu projeye 100 bin YTL ödenek ayrıldığını söyledi. Mayıs ayı itibarıyla uygulamanın başladığını ve şu ana kadar 105 kadının mikrokredi imkanından yararlandığını belirten Vali Aksoy, "Bugün de 24 kadınımız mikrokredi uygulamasından faydalanacak ve bu paraları kendilerine dağıtılacak. Buradaki temel amaç yoksullukla mücadele ve kadınlarımızın kendi ekonomik özgürlüklerini yakalamalarına, kendilerine olan güvenlerini sağlamalarına katkıda bulunmak" dedi.

Kadınların almış oldukları kredilerle yaptıkları çalışmalar sonucunda aile ekonomisine de katkıda bulunacaklarını dile getiren Vali Aksoy, "Krediyi alan kadınların bundan sonraki süreçte toplum içerisindeki statülerine daha iyi bir şekilde ortam yaratacaklarına inanıyorum. Mersin, projenin uygulanmasına ilk başlayan illerden birisi ve Türkiye'de örnek oluşturabilecek şekilde uygulamayı sürdürüyor. Amacımız bunların sayılarını artırıp, önümüzdeki süreçte bu krediden daha çok kadınımızın yararlanmasını sağlamak" diye konuştu.

Kadınların aldıkları kredilerle yaptıkları çalışmaların da önemli olduğuna dikkat çeken Aksoy, kadınların gösterecekleri başarının kendilerinden sonra kredi alacak olanlar için de oldukça önemli olduğunu vurguladı.
Törende daha sonra Vali Hüseyin Aksoy, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü Strateji Daire Başkanı Zehra İmamoğlu ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Zahteroğulları tarafından 24 kadına içinde bin YTL bulunan kredi zarfları dağıtıldı. Krediyi alırken duygulu anlar yaşayan girişimci kadınlar, tören sonunda Vali Aksoy ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 13:31:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?