4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mikro kredi uygulaması sürüyor

MERSİN'DE MİKRO KREDİ UYGULAMASI SÜRÜYOR

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, 2007 yılı Haziran ayında başlayan 'Yoksullar İçin Mikro Kredi Projesi’nden toplam 708 kadının yararlandığını, 54 kadının ise kendi işyerini açtığını söyledi.

Mersin Valiliği İl Özel İdaresi ile İçel El Sanatları ve Eğitim Vakfı’nın (İÇEV) birlikte yürüttüğü mikro kredi uygulaması kapsamında, 44 kadına daha mikro kredi verildi.

Valilik Toplantı Salonu'ndaki törende konuşan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, temel amaçlarının kadınların ekonomik anlamda kendilerini geliştirmelerini, aile ekonomisine ve ülke ekonomisine katkı sunacak konuma gelmelerini ve kendilerine olan güven duygularının gelişmesini sağlamak olduğunu söyledi. Aksoy, kredi kullanan kadınların belirli bir iş yapmalarının yanı sıra kendi işyerini kurarak istihdam sağlamalarının önemine değinerek, bunun için de Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İş-Kur İl Müdürlüğü ve diğer ilgili kurumlarla işbirliği içinde kadınların kendilerini geliştirebileceği ve yapmak istedikleri işi daha iyi yapabilmelerini sağlayacak kurslar açtıklarını belirtti.

Aksoy, bugüne kadar kredi alan kadınlardan 44’ünün Mersin merkezde, 2’sinin Erdemli’de, 8’inin İl Özel İdare İş Geliştirme Merkezi’nde (ÖZİŞGEM) olmak üzere 54 kadının kendi işyerini açtığını, 2 kadının KOSGEB’den 4 bin TL.’lik hibe destek aldığını,1 kadının ise Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında kredi aldığını ifade ederek, bu kredileri kendi işlerini kurmak amacıyla kullandıklarını kaydetti.

Kadınların kendilerini geliştirmelerini de isteyen Vali Aksoy, "Onlar kendilerini geliştirdikleri taktirde biz onlara devletin ve diğer kurumların tanıdığı imkanları da sunmaktan memnuniyet duyarız. Kredi alan kadınlarımızın başarısı diğer kadınlara da örnek olacak ve onları cesaretlendirecektir" dedi. Aksoy, TEKFEN Yönetim Kurulu Başkanı Feyyaz Berker’in 'Mikro Kredi Projesi'ne destek amacıyla 100 bin TL. bağışta bulunduğunu da hatırlatarak, bugün kredi alacak olan 10 kadına kredilerinin bu bağıştan verileceğini söyledi.

Vali Aksoy, daha sonra biner liralık kredileri dağıtarak kadınlara başarılar diledi. Kadınlar, aldıkları krediyi halı, iğne oyası, tuhafiye, baharat, dokuma, kozmetik, çay ocağı işletmeciliği, ev yemekleri, 2.el cep telefonu satışı gibi işlerde kullanacaklarını ifade ederek Vali Aksoy’a teşekkür ettiler.

Mikro kredi uygulamasından yararlanan 708 kadından 40’ının Erdemli, 31’inin Mut, 10’unun Çamlıyayla, 30’unun Gülnar ve 5’inin Silifke ilçesinden olup, 574’ü ilk defa, 91’i 2. defa, 3’ü de 3. defa krediden yararlandığı bildirildi.

MERSİN'DE MİKRO KREDİ UYGULAMASI SÜRÜYOR
MERSİN'DE MİKRO KREDİ UYGULAMASI SÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 16:37:04
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 16:58:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?