2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mikro kredilerin dağıtımı sürüyor

Mersinli kadınlar, kendi ayakları üzerinde durmaya çalışıyor. Kredi alıp kendi işini kuran ve bununla da yetinmeyip işlerini büyüten kadınlar, aile ekonomilerine katkıda bulunuyor.

Mersin İl Özel İdaresi tarafından yürütülen; 'Mikro Kredi Uygulaması' kapsamında kendi işini kurmak isteyen kadınlara verilen kredilerin dağıtımı devam ediyor.

Mersin Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, 35 kadına ilk defa, 22 kadına da ikinci defa olmak üzere toplam 57 bin YTL'lik kredi dağıtıldı. Kişi başına bin YTL alan kadınların; giyim, kozmetik ve el işleri gibi sektörlerde faaliyet göstereceği belirtildi.

Kredi dağıtım töreninde konuşan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, 'Mikro Kredi Uygulaması'nın Mersin İl Özel İdaresi tarafından hayata geçirildiğini hatırlatarak, proje kapsamında da 16 aylık zaman diliminde toplam 12 etap halinde toplam 321 kadına kredi verdiklerini ve bundan sonraki süreçte de vermeye devam edeceklerini belirtti. Vali Aksoy, çalışmalar kapsamında da son olarak 57 kadının her birine bin YTL olmak üzere toplam 57 bin YTL kredi verileceğini, söz konusu kadınların da 22'sine ikinci defa kredi verildiğine dikkat çekti.

Kadınların, ekonomik anlamda bağımsızlıklarını yakalayabilmeleri, aile ekonomilerine katkıda bulunmaları anlamında 'Mikro Kredi Uygulaması'nın önemli bir misyon üstlendiğine dikkat çeken Hüseyin Aksoy, kadının toplum içinde hak ettiği yeri alarak, kendilerine olan güvenlerini tam anlamıyla kazanabilmelerinin yanında aile ekonomilerine de katkıda bulunacak bir pozisyona gelmelerini amaçladıklarını belirtti.

Aksoy, "Özellikle kadınlarımızın mikro kredi alarak bu tür çalışmalara başlamaları, bizleri son derece mutlu etti. Ortaya konulan bir yaklaşım, kredi alarak kendi işini kurmak isteyen diğer kadınlara da örnek oldu. Bu bakımdan kredi almaya karar veren bütün kadınlarımızı yürekten kutluyorum. Kadınlarımızın bu cesaret ve gayretleri, umuyorum diğer kadınlarımıza da örnek oluşturacaktır" dedi.

Bugüne kadar uygulama kapsamında kredi alan kadınların, kendi iş yerlerini kurmaya başladığını ve zamanla birlikte işlerini büyüterek geliştirmeye başladıklarına işaret eden Hüseyin Aksoy, temennilerinin alınan krediyle başlanılan işin yarıda bırakılması değil, bunun daha da geliştirilip ileriye taşınması olduğunu söyledi. Vali Aksoy, 'Mikro Kredi Uygulaması'nın dışında da kadınların yapacağı çalışmalara; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde sürdürülen 'Sosyal Riski Azaltma Projesi' kapsamında da destek verdiklerini ifade etti.

Öte yandan Mersin İl Özel İdaresi tarafından sürdürülen 'Mikro Kredi Uygulaması' ile birlikte 22 Haziran 2007 tarihinden bu yana geçen 16 ayda toplam 321 kişiye kredi verildiği kaydedildi. Kredilerin 150 bin YTL'sinin İl Özel İdaresi'nin 2007 bütçesinden, 50 bin YTL'sinin 2008 bütçesinden karşılandığı, Ziraat Bankası'ndan da 9 bin 900 YTL nakit para alındığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 15:13:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?