5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Milletvekili ezip kaçtı mı?

MHP Mersin Milletvekili Kadir Ural'ın Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Limonlu beldesinde dengesini kaybederek asfalta düşen motosikletliye çarparak ölümüne yol açtığı, kazadan sonra da kaçarak kayıplara karıştığı iddia edildi. Mersin-Antalya karayolunda geçen çarşamba günü sabaha karşı meydana gelen trafik kazasında, 33 KBK 94 motosiklet sürücüsü 32 yaşındaki Hasan Boz bisikletli bir kişiye çarptı.

Kaza sırasında Hasan Boz motosikletin kontrolünü kaybederek, trafik aktığı asfalt yolun ortasına düştü. Bu sırada plakası belirlenemeyen bir araç, yol ortasına düşen yaralı durumdaki Hasan Boz'un üzerinden geçip, yaklaşık 100 metre sürükleyerek ölümüne neden oldu. Olay yerinde yapılan incelemede bir araca ait kırık tampon parçası bulundu. Görgü tanıkları da ölen kişinin üzerinden bir otomobilin geçtiğini söyledi.

 Jandarmanın yaptığı detaylı araştırmada, Hasan Boz'un ölümü ile ilgili kazaya karışan aracın Skoda Süper B marka bir araç olduğunun tespit edilmesi üzerine tarife uygun bir aracın Akdeniz Mahallesi Karanfil Sokak kenarına park edilmiş vaziyette olduğu görüldü. Aracın incelemesinde olay yerinde bulunan parçaya ait kısmın araca ait yeri ile birbirine uyum gösterdiği, aracın ön tarafının darbelere maruz kaldığı, sol ön camında TBMM 23. Dönem Milletvekili Araç Kartı yazılı bir belge olduğu, bu belgede de Kadir Ural yazılı olduğu tespit edildi.

Erdemli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Erdemli Sulh Ceza Mahkemesi kararı ile yaşamını yitiren Hasan Boz'un kan lekeleri bulunan giysilerden ve vekil Ural'ın ön tamponundan alınan kan svabı, doku ve bez parçası, incelenmek üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Polis Kriminal Laboratuvarı'na gönderildi. Mahkeme kararında, 'şüpheli' adı olarak da Milletvekili Kadir Ural'ın adı yer aldı.

Mahkeme kararıyla kazanın olduğu yerde keşif de yapıldı. Keşif sırasında bulunan bisikletli 3 genç, ölen Hasan Boz'un üzerinden sadece bir araç geçtiği yönünde bilgi verdi.

AİLE ŞİKAYETÇİ OLDU

Kazada hayatını kaybeden Hasan Boz'un Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Keşlitürkmenli köyünde yaşayan ailesi, milletvekilinden davacı olduklarını söyledi. 17 Haziran gecesi Erdemli ilçesine bağlı Limonlu beldesinde kazaya karıştığı öne sürülen MHP Mersin Milletvekili Kadir Ural'dan davacı olduklarını belirten Hasan Boz'un babası Mustafa Boz,"Oğlum olay günü beni aradı. 'Yarın geleceğim' dedi. Aynı gün eşini arayıp 'Ben geliyorum' demiş.

Erdemli'de yemeğini yedikten sonra arkadaşlarına 'Ben Silifke'ye gidiyorum' demiş. Limonlu'dan Silifke'ye motosikleti ile gelirken önüne üç bisikletli genç çıkmış. Vurmayayım diye yan yatıp düşmüş. Bisikletliler yere düşen oğluma yardım ederken hızlı bir aracın üzerilerine geldiğini görmüşler. Aracın durması için el işareti yapmışlar. Fakat araç hızlı bir şekilde yerde yatan oğlumun üzerinden geçmiş. Araba durmadan yerde yatan oğlumu 70 metre sürükleyip üzerinden geçmiş. Mersin Milletvekili Kadir Ural, aracı Limonlu Belediye Başkanı'nın evine saklamış. Savcıyı, jandarmayı ve 112 ambulansı aramış. Sanki kendisi bu kazayı hiç yapmamış gibi yardımcı olmaya çalışmış. Kendisini suçsuzmuş gibi göstermiş. Her yolda düşeni çarpıp ezip gitmek mi gerekiyor? Oğlum Milletvekili Kadir Ural'a seçimlerde maddi ve manevi destek vermiştir. Asıl oğlumun öldüğü değil, bu olay bize çok ağır geldi. Ben Milletvekili Kadir Ural'dan davacıyım" dedi.

Anne Ayşe Boz ise oğlunun acı bir trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğini, milletvekili de olsa bu konunun aydınlığa çıkmasını istedi.

Kazada hayatını kaybeden Hasan Boz'un eşi Sümeyra Boz (32) ise, "Olay günü gecesi Jandarma beni aradı. Hemen olay yerine gittik. Eşimin ölümü beni yıktı. Eşim Erdemli'ye çalışmak için gitmişti" diye konuştu.

Asansör imalat ve montaj ustası olan Hasan Boz'un Erdemli'ye çalışmak için gittiği, ara sıra Silifke'ye evine gelerek kaldığı, bazı zamanlarda da Erdemli'de kaldığı bildirilirken, Hasan Boz'un 14 yaşındaki oğlu Mustafa Boz ve 8 yaşında ki Hatice Boz, olaydan büyük üzüntü duyduklarını ifade ettiler.
 

Posta Gazetesi-İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 21:40:00
Güncelleme :25 Haziran 2009 Perşembe 16:04:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa arslan IP: 78.161.98.xxx Tarih : 25.06.2009 13:05:08

eğer kadir ural ise çarpan gerçekten dokunulmazlığının derhal kaldırılması ve müebbet verilmesi gerekir.kaza olabilir ama kaçmak tam bir cinayettir.ve affedilmemelidir