3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Milli atletten Aksoy'a ziyaret

2008 Pekin Olimpiyatları'nda bayanlar 100 metre engellide yarı finalde sonuncu olarak olimpiyatlara veda eden milli atlet Nevin Yanıt, son yarışta heyecanına yenik düştüğünü söyledi.

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın ile birlikte Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret eden milli atlet Nevin Yanıt, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı.

En büyük hayalinin olimpiyatlara katılmak olduğunu ve bu hayalini de gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten milli atlet Nevin Yanıt, "Yarı finalde heyecanıma yenik düştüm. Orada ne olduğunu anlamadım. Takozdan geç çıkınca mücadele edemedim. Çünkü orada dünyanın en iyi atletleriyle yarışıyorsunuz. Ben de dünyanın en iyi 12 atleti arasına girdim. Bu sevindirici bir olay. Türkiye'de ilk defa bayanlar 100 metre engellide olimpiyatlarda yarışılıyor ve yarı finale kalınıyor. Bu durum beni hırslandırdı. Pekin'de birbirinden başarılı sporcuları izleyip dünya rekorlarına tanıklık etmek hırsıma hırs kattı. Ben kendimden çok umutluyum. Diğer yarışlarda daha iyi derece yapacağıma inanıyorum" dedi.

Pekin Olimpiyatları'nın artık geride kaldığını belirten milli atlet Nevin Yanıt, gelecek yıl 25.'si gerçekleştirilecek Üniversite Yaz Oyunları'nın yanı sıra Akdeniz Oyunları'nda başarılı olarak kendini affettireceğini söyledi. Her iki organizasyondan da şampiyonlukla dönmek istediğini anlatan Yanıt, kendisi için asıl önemli olanın da Dünya Şampiyonası olduğunu belirtti.

Mersin'de yapılacağı açıklanan tartan pistin kendisi açısından oldukça önemli olduğunu ifade eden Nevin Yanıt, "Orada koşma düşüncesi bana ayrı bir mutluluk veriyor" dedi. "Mersin'de tartan pisti olsaydı Nevin Yanıt ilk 3'te yer alırdı" şeklindeki görüşlere katılıp katılmadığının sorulması üzerine Nevin Yanıt, "Herkes böyle düşüncelere kapılabilir. Sonuçta tartan pisti, her atletin başarısı için önemli bir etken. Ama olimpiyat oyunları öncesinde bana gereken destek verildi. Kamplara katıldım, Mersin'de kaldığım süre içerisinde de çalışmalarda bulundum. Herhangi bir sorun ya da sıkıntı yaşamadım. Şunu da söyleyebilirim, toprakta koşmak beni ayrıca hırslandırıyor. Olimpiyatlarda final koşmak isterdim ama olmadı" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 11:37:15
Güncelleme :28 Ağustos 2008 Perşembe 11:44:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?