3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Milli atletten 'ödül' tepkisi

Mersin'de Türk sporunun başarılı isimlerinin ödüllendirildiği Sporda Dostluk ve Vefa Gecesi kapsamında düzenlenen panele milli atlet Nevin Yanıt ve antrenörü Cüneyt Yüksel'in ödül tepkisi damgasını vurdu.

Mersin'de yayın yapan yerel bir gazete tarafından düzenlenen gece kapsamında Mersin Üniversitesi Yenişehir Kampüsü Konferans Salonu'nda 'Türk Futbolunun Dünü, Bugünü ve Yarını' konulu panel düzenlendi. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, golcü futbolcu Mehmet Yıldız, TRT Spor Programı Yapımcısı Erdoğan Arıkan, eski futbolculardan Oktay Dereli ile milli atlet Nevin Yanıt'ın da konuşmacı olarak katıldığı panelde, 'ödül' tepkisi yaşandı.

'Yılın Spor Adamları Ödül Töreni' kapsamında milli atlet Nevin Yanıt, ödülünü Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'dan alırken, antrenörü Cüneyt Yüksel, ödülünü aldıktan sonra, normalde bu ödülün Hilton Oteli'ndeki gecede verilmesi gerektiğini hatırlatarak, "Bugün şu anda çok acele şekilde ödüller bizlere takdim edildi. Türk sporunun değeri işte bu kadar. Az önce konuşmacılardan dinlediniz Türk sporunun gelişmesi için neler yapılması gerektiğini. Ama maalesef işte değer budur" dedi. Salonda şok etkisi yapan bu konuşmanın ardından Cüneyt Yüksel ve Nevin Yanıt, aldıkları ödülü tekrar masaya bırakarak, toplantıyı terk etti.

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, yaşanan olayın ardından yaptığı değerlendirmede, herkesten önce milli atlet Nevin Yanıt ve antrenörü Cüneyt Yüksel'in bu ödüle layık olduğunu vurgulayarak, "Hocamızın sitemine hak veriyorum. Onlara değer vermiyoruz. Medyamız, devletimiz, bizler değer vermiyoruz. Atletizmle ilgili haber çıktığında hiç yorum yapmıyoruz. Bence kardeşimiz sitem etmekte haklıydı. Avrupa Şampiyonu olmak herkesin harcı değil. Ama sadece sitem etmekle elimize bir şey geçmez. Bu konuda mücadele etmemiz gerekir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 13:39:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?