4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Milli Eğitim'e yeni logo

MİLLİ EĞİTİM'E YENİ LOGO

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yeni 'logo'sunu buldu. Kalite yönetimi sistemi kurulmasına yönelik çalışmalar kapsamında yenilenen logo, düzenlenen toplantıyla da kamuoyuna tanıtıldı.

Müdürlüğün kurumsal logosunun sade, anlaşılır, yaratıcı, akılda kalıcı ve işlevsel kullanımına olanak sağlayacak şekilde tasarlanıp, yeniden oluşturulması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen 'Logo Yarışması' sonuçlandı. Kalite yönetimi sistemi kurulmasına yönelik olarak yürütülen çalışmalara bağlı olarak logonun, kurum kültürüne ve hizmet alanları nezdindeki imajına uygun olarak yenilenmesinin amaçlandığı kaydedildi.

Gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, yarışma çerçevesinde gerçekleştirilen başvuruların; kurumun ürettiği hizmet ve eğitim sektörüyle ilgili olmasının yanında logolarda işlenecek konunun eğitim-öğretimi çağrıştırması, Mersin'in yerel anlamda sosyo-kültürel özelliklerini yansıtması ve geleceğe yönelik vizyonunu çağrıştırması gibi özelliklerin arandığını anlattı. 30 Mart 2010 tarihinde yapılan ilk yarışmaya toplam 36 eserin değerlendirmeye alındığı hatırlatan Gül, buna rağmen çalışmalar arasında 'Başarı Ödülü'ne layık görülen eser bulunmadığı için yenilendiğini dile getirdi.

Bir sonraki yarışmaya toplam 105 müracaat yapıldığına dikkat çeken Gül, jüri değerlendirmesi sonucunda Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Yusuf Kelce'nin ödüle layık görüldüğünü açıkladı. Yenilenen logonun tescil işlemleri başlatılarak, Türk Patent Enstitüsü'ne gerekli müracaatların yapıldığını kaydeden Gül, bundan sonraki süreçte kurumun her türlü resmi yazışmaları ve basılı materyallerinde seçilen logonun kullanılacağını dile getirdi.

Öte yandan, Kelce'nin hazırlamış olduğu logonun tasarımında; eğitimi simgeleyen kitap formundan esinlendiğine dikkat çekilerek, çalışmada Mersin'in baş harfine gönderme yapılarak görselleştirildiğinin altı çizildi. Formdaki rahat duruşun da Mersin ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yeniliğe, gelişime açık tutumunu simgelediği yorumu yapıldı.. Üst kısımdaki parçalar da eğitim meşalesinden esinlenilerek, stilize halde sunularak genel forma uygunluğuna dikkat edildiği belirtildi. Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Yusuf Kelce'ye ödülünü takdim etti.

MİLLİ EĞİTİM'E YENİ LOGO
İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2010 Cuma 15:09:02
Güncelleme :31 Aralık 2010 Cuma 16:07:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?