5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Milli sporcudan Mersin'e madalya

Gençler Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda Mersinli Milli sporcu Mehmet Dolaş, 48 kiloda Avrupa üçüncüsü oldu.

İsveç'in Trelleborg kentinde 28-31 Mayıs 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilen 'Gençler Avrupa Şampiyonası'nda Milli Takım formasıyla 48 kiloda mücadele eden Mehmet Dolaş, Azerbaycan, İngiltere ve Hollanda'dan gelen rakiplerini saf dışı bıraktı ancak Dolaş son karşılaşmada Yunan rakibine boyun eğince şampiyonada 3.'lükle yetinmek zorunda kaldı.

Aynı zamanda da antrenörü olan amcası Mustafa Dolaş ile birlikte Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın'ı makamında ziyaret eden Mehmet Dolaş,
başarısını Taşkın ile paylaştı. Burada konuşan Emrullah Taşkın, elde edilen başarının kendilerini gururlandırdığına dikkat çekerek, tekvando sporuna imkan ve olanaklar ölçüsünde destek verdiklerini anlattı.

Taşkın, bugün gelinen noktada tekvandonun Türkiye'de ayrıcalıklı bir spor haline geldiğini ifade ederek, "Çünkü bu alanda oldukça önemli başarılar elde ediyoruz. Son yapılan olimpiyatlara 4 sporcuyla katılmamıza rağmen 2 madalya kazanmıştık. Son dönemlerdeki yükseliş Mersin'e de yansıyor. Bu da bizi mutlu ediyor" dedi.

Antrenör Mustafa Dolaş ise, tüm spor dallarında da olduğu gibi tekvando da sürekliliğin önemli olduğuna dikkat çekerek, Dolaş Ailesi olarak özellikle tekvando alanında önemli başarıla imza atarak, sürekliliği sağladıklarını dile getirdi. Mehmet'in ağabeyleri Kadir ve Medet Dolaş'ın da tekvando da ulusal ve uluslararası arenada oldukça önemli başarılara imza attığını ve atmaya da devam ettiğini hatırlatan Dolaş, "Yeğenim Mehmet'in her zaman başarılı olacağına inandım. 2007 yılından bu yana katıldığı turnuva ve şampiyonalarda çok iyi dereceler elde etti. Bu yıl çok iyi bir çıkış yakaladı. Performansı alttan başlayıp, sürekli yükselen bir grafik izledi" diye konuştu.

2007 yılında Almanya'da organize edilen; 'Uluslararası Gençler Tekvando Şampiyonası'nda da 3. olduğunu belirten Mehmet Dolaş da, İsveç'teki şampiyonada da derece elde edeceğine inandığını ve bu inanç ve motivasyonla maçlara çıktığını söyledi. Dolaş, zorlandığı anlar olmasına rağmen hiçbir zaman inancını kaybettiğini ifade ederek, "Başarıya ulaşmak kolay değil ancak çok çalışıp ve isteyince bu hedefe ulaşabiliyorsunuz. Ben de çok çalıştım ve her şeyden de önemlisi kendime güvendim. Aynı zamanda da antrenörüm olan amcam Mustafa Dolaş'ın da bu başarımda büyük payı var" dedi.

Konuşmaların ardından Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın, 'Gençler Avrupa Şampiyonası'nda önemli bir derece elde eden Zirve Tekvando Spor Kulübü sporcusu Mehmet Dolaş'a çeşitli hediyeler sundu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 16:10:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?